Jul, Konfekt, chokolade & slik

Uimodståelige lakridskarameller

LakridskaramellerUimodståelige lakridskarameller! Det er så hyggeligt i disse søde juledage at nusse rundt og lave konfekt og karamel og brændte mandler. Karamel er en disse søde sager, som er nemme at lave og hvor indsatsen betaler sig. For der er nu ikke noget som hjemmelavet karamel.

Hjemmelavet er bare bedst

Sådan har jeg det! Jeg elsker slik og chokolade som de fleste andre mennesker, men hjemmelavet vinder over alt det købte. Hjemmelavet nutella, hjemmebagt brød og hjemmelavede lakridskarameller. Det er som om, tingene får en helt anden værdi, når man har lavet dem og selv, og jeg kan bare ikke lade være med at nyde karamellerne ekstra meget, når det er nogle vi selv har produceret.

Lav dine egne lakridskarameller

Opskrift på lakridskarameller

  • 50 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 75 g glukosesirup
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 dl lakridssirup
  • lidt flagesalt

Hæld smør, sukker, glukose og fløde i en lille gryde og kog blandingen op.

Når blandingen koger, skruer du ned til middel varme, hvorefter blandingen skal koge indtil den er ca. 122-124 grader varm (du skal bruge et sukkertermometer). Det tager lidt tid, ca. 20-30 minutter. Jeg kan godt lide, når karamellen når de 124 grader. SÅ bliver karamellen lidt sejere og løber ikke så let ud.

Rør i karamelblandingen med jævne mellemrum og skru længere og længere ned, efterhånden som karamellen begynder at tykne og blive sejere.

Når karamellen har nået temperaturen, hælder du den i en lille form, ca. 10 x 15 cm, beklædt med bagepapir. Jeg bruger et lille rektangulært ovnfast fad. Du kan evt. smøre bagepapiret med en lille smule olie, så du er sikker på, at karamellen løsner sig, når du skal have den ud af formen.

Drys lidt flagesalt hen overkaramelmassen og lad den køle lidt af, før du sætter den i køleskabet.

Efter et par timer er lakridskaramellen spiseklar, og du kan vende den ud af formen på et skærebræt og skære den i mundrette stykker. Pak evt. karamelstykkerne ind i små stykker mellemlægspapir og specialkøbt papir til slik.

Karamellen skal helst opbevares på køl, men har du kogt den meget sej, kan den sagtens tåle at stå ude i et par dage.

God fornøjelse med lakridskaramellerne!

hjemmelavet lakridskaramel

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar