Hjemmelavet marcipankonfekt er noget af det bedste, og disse kahluakugler er både nemme at lave og smager himmelsk. Marcipanen æltes med en kaffelikør, så den er saftig og mættet med smag, hvorefter den trilles til kugler og overtrækkes med mørk chokolade.
Marcipankonfekt
Kahluakugler med marcipan er helt traditionel marcipankonfekt med en dejlig smag af kaffelikør. Og nogle gange er det helt enkle bare det bedste. Der er nemlig ikke så meget hurlumhej med disse marcipankugler – de er nemme og hurtige at lave. Og så smager de bare drøngodt.
Kahluakuglerne laves af en god marcipan, der æltes godt med Kahlua – så meget, som man nu kan få marcipanen til at tage imod, uden at marcipanen er helt våd. Derefter trilles marcipanen til mundrette kugler, der lige sættes på køl i 10 minutter, mens man smelter eller tempererer chokoladen.
Marcipankuglerne dyppes eller overtrækkes med mørk chokolade og pensles med bronzestøv, når de chokoladen er helt stivnet. Så ser de nemlig lidt hyggelige og indbydende ud.
Kaffelikør
I disse marcipankugler bruger jeg en Kahlua kaffelikør, men du kan også sagtens bruge din egen hjemmelavede kaffelikør, fx denne julekaffelikør med chili. Det er nemlig helt oplagt at bruge det, man selv har lavet.
En kaffelikør er ganske nem at lave selv og er virkelig lækkerier at servere for sine gæster i julen. Og så smager det jo bare godt at servere en god likør sammen med marcipankonfekten.
Se alle opskrifter på hjemmelavede likører
Opskrift på Kahluakugler med marcipan
Marcipankonfekten laves nemt og hurtigt og kræver kun 3 ingredienser: Marcipan, Kahlua eller en anden kaffelikør og mørk chokolade. Evt. lidt bronzestøv til at pensle chokoladen med.
Der skal æltes så meget kaffelikør ind i marcipanen, som den vil tage imod. Kaffelikør-smagen træder først rigtigt frem efter en dags tid eller to, når marcipanen har fået lov at stå og trække. Fortvivl derfor ikke, hvid du ikke synes, de smager helt så meget af kaffelikør, når de lige er færdiglavede. Smager vokser.
Får du lyst til at lave mere konfekt og knas, så find gerne inspiration i mine mange andre opskrifter. Her er et lille udpluk:
Rocky road med peanuts, slikstokke og skumfiduser
Se alle opskrifter på juleknas & konfekt
Kahluakugler med marcipan
Ingredienser
- 200 g marcipan
- 2 spsk Kahlua eller julekaffelikør med chili
- 2 spsk flormelis
- ca. 150 g mørk chokolade (og lidt mere, hvis du tempererer din chokolade)
- bronzestøv
Sådan gør du
- Ælt marcipanen med Kahlua og flormelis – tilsæt så meget kaffelikør, som marcipanen vil tage imod.
- Tril kugler af marcipanen med en diameter på ca. 2-2,5 cm og stil marcipankuglerne på køl i ca. 10-15 minutter.
- Hak den mørke chokolade i små stykker og smelt den over et vandbad eller temperer den.
- Overtræk marcipankuglerne med den mørke chokolade og sæt kuglerne til afkøling i køleskabet.
- Tag konfekten ud lige så snart, chokoladen er stivnet og pensl med lidt bronzestøv på toppen af hver kugle.
- Pak konfektstykkerne i en tætsluttende dåse.