Menu
Konfekt, chokolade & slik

Cornflakestoppe

Cornflakestoppe med mørk og lys chokolade

Lav lækre cornflakestoppe med mørk og lys chokolade og server sammen med konfekten til jul. Cornflakestoppene smager skønt og knasende og er sundere, end de lyder. Samtidigt er de så lette og hurtige at lave, at det næsten er et “must” op til jul.

Toppe af chokolade og cornflakes

Det er helt enkelt at lave cornflakestoppe, for de består af to ingredienser: Chokolade og cornflakes. Og nemmere kan det vel næppe blive!

At det er nem konfekt at lave, gør dem dog ikke ringere, for de smager simpelthen så skønt med knas i chokoladen. Jeg kan især godt lide, når de kommer mere eller mindre direkte fra køleskabet, hvor de bliver opbevaret i en julet firkantet dåse med låg og med mellemlægspapir imellem toppene.

Cornflakestoppe er også noget, børn nemt selv kan lave eller være med til at lave. de kan tilmed pynte toppene med glimmerstøv, krymmel eller lignende, hvis de skal være lidt mere festlige (og det skal tingene jo ofte, når der er børn med).

Toppene kan holde sig et par uger i køleskabet, men de er nok væk inden da …

Cornflakestoppe

Opskrift på cornflakestoppe

Den nemme opskrift på chokoladetoppene med cornflakes finder du lige neden for. Server dem gerne sammen med andre slags konfekt og en god varm drik – måske kan du finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:


Brændte mandler

Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron

Trøfler med kiks og karamel

Vin chaud

Varm æble-ingefærtoddy med rom


Hjemmelavede chokoladetoppe med cornflakes
Cornflakestoppe med mørk og lys chokolade

Cornflakestoppe

Lav lækre cornflakestoppe med mørk og lys chokolade og server sammen med konfekten til jul. Cornflakestoppene smager skønt og knasende og er sundere, end de lyder. Samtidigt er de så lette og hurtige at lave, at det næsten er et "must" op til jul.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Ret Juleknas
Køkken Dansk
Antal 18 stykker

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g lys chokolade
  • ca. 100-125 g cornflakes

Sådan gør du
 

  • Hak begge slags chokolade groft.
  • Kom mørk og lys chokolade i hver sin skål og smelt begge forsigtigt over et vandbad. Chokoladen skal kun lige smelte og være lækker flydende – pas på ikke at varme chokoladen for meget op.
  • Rør ca. 50-65 g cornflakes i hver skål og form små toppe, som sættes på et stykke bagepapir eller i mindre konfektforme.
  • Lad cornflakestoppene stå på køkkenbordet, til chokoladen er helt størknet og opbevar derefter på køl.
Keyword Hygge, Jul
Lav dine egne cornflakestoppe med lys og mørk chokolade
Lyse og mørke cornflakestoppe

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar