Konfekt, chokolade & slik

Hjemmelavede snebolde med limoncello og citron

Hjemmelavede snebolde med limoncelloUhhh, sådanne hjemmelavede snebolde med limoncello og citron er særdeles vanedannende. Den saftige marcipan med citronsmagen fra limoncello og revet citron og den mørke, knasende chokolade – det er godt!

Snebolde med citronsmag

Snebolde skal være helt saftige, bløde og smagsfulde indeni og have en sprød skal af tyk chokolade. Så er en snebold, lige som den skal være. Her er sneboldene gjort ekstra lækre med limoncello æltet ind i marcipanen og ekstra citronsmag fra revet citron.

Sneboldene er lette at lave, man triller dem nærmest på samlebånd, og de bringer stor lykke ved servering. Og så ser de faktisk smukke ud, disse snebolde. Hvis du fx har problemer med at få din chokoladekonfekt til at tage sig fint ud, er jeg ret sikker på, at du vil være glad for disse, hvor det næsten ikke kan gå galt.

Hjemmelavede snebolde med limoncello

Opskrift på hjemmelavede snebolde med limoncello (30 stk.)

  • 250 g marcipan
  • 2 spsk hjemmelavet limoncello (eller en købt citronlikør, hvis ikke du selv har produceret)
  • revet skal af en lille økologisk og usprøjtet citron
  • ca. 150 g mørk chokolade – alt efter hvor tykt et lag chokolade, du ønsker
  • 50 g flormelis

Riv skallen af citronen og ælt  revet citronskal og limoncello ind i marcipanen. Undgå at tilsætte ekstra flormelis, da marcipanen gerne skal blive rigtig saftig og lækker. Smag gerne på marcipanen undervejs, så du er sikker på, at den smager nok af citron.

Del marcipanen op i 30 cirka lige store stykker og tril dem til kugler.

Temperer den mørke chokolade til 32 grader – enten i et vandbad eller i mikroovnen.

Beklæd marcipankuglerne ved at stikke en tandstik i kuglen og med en teske smøre chokolade på hele kuglen. Det behøver ikke at være pænt, for det rustikke er en del af look’et.

Stil kuglerne på et stykke bagepair og lad chokoladen sætte sig lidt.

Inden chokoladen stivner helt, triller du kuglerne i en skål med flormelis.

Stil igen kuglerne på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne helt.

Opbevar de hjemmelavede snebolde med limoncello på dåse et køligt sted, men ikke i køleskabet.

God fornøjelse!

Snebolde med marcipan og citron

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar