Amarena-kirsebær i marcipan overtrukket med en god mørk chokolade kalder vi kirsebærkonfekt. Det er en lille luksusbid med det bedste af det bedste, som samtidigt er både hurtig og nem at lave.
Konfekt med marcipan
Kirsebærkonfekt med marcipan og amarena-kirsebær er simpelthen noget af det bedste konfekt, man kan lave til julen. Fyldt med julede smage og nemme og hurtige at lave. Det er virkelig luksusbidder.
Og det bedste af det bedste er lige præcis det, der skal til i julen. Vi laver stribevis af konfekt og søde sager – fordi det er sjovt, og fordi hjemmelavet er så meget bedre end købeslik og snoller. Der er noget særligt over at spise noget hjemmelavet – for ikke at tale om at servere det. Det er, som om det bliver spist med større glæde og man tillægger det helt naturligt en større værdi.
Disse konfektstykker med kirsebær i midten har min mor lært mig at lave. De er helt simple og meget enkle at lave. Og kirsebærret giver konfektstykket både friskhed og sødme – kirsebærret smager simpelthen vidunderligt i og giver konfekten en dejlig julet smag.
Opskrift på kirsebærkonfekt med amarena-kirsebær og marcipan
Det er selvfølgelig ikke absolut nødvendigt, at du tempererer din chokolade, når du laver disse konfektstykker, men det smager nu dejligt, når chokoladen har et knæk og ikke bare er blød. I opskriften er der angivet, hvordan du tempererer din chokolade. Dette kan også gøre i mikroovn, hvis du har sådan en.
Orker du ikke at temperere chokolade, så smager de altså også godt dyppet i almindelig opvarmet chokolade. Min mor har fx aldrig tempereret chokoladen.
Får du lyst til at lave mere hjemmelavet konfekt, så tjek endelig mine andre opskrifter på julekonfekt:
Marcipankonfekt med ganache med rosmarin
Luksushavregrynskugler med marcipan
Se alle opskrifter på hjemmelavet juleknas & konfekt
Kirsebærkonfekt
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade (men du skal som udgangspunkt bruge lidt mere, hvis du tempererer din chokolade)
- 12 amarena-kirsebær
- ca. 100 g god marcipan med et højt mandelindhold
- 12 tørrede kornblomster til pynt eller fx kandiserede violer
Sådan gør du
Start med at temperere din chokolade således:
- Hak chokoladen meget fint.
- Varm halvdelen af op i en skål over et vandbad, til chokoladen er 48 grader varm. Held resten af den finthakkede chokolade i en skål ved siden af.
- Hæld nu 2/3 af den smeltede chokolade over i skålen med den usmeltede chokolade.
- Lad chokolade stå uden at røre i den i et minuts tid.
- Rør i chokoladen og lad chokoladerne smelte godt sammen. Brug den restende del af den smeltede chokolade, hvis du har problemer med at få chokoladerne til at smelte sammen.
Lav konfekten således:
- Sæt dine amarena-kirsebær til afdrypning i en lille si, så de ikke væsker alt for meget, når du skal bruge dem.
- Skær derefter din marcipan op i 12 lige store stykker og tag hvert stykke marcipan og ælt det fladt og rundt. Pak kirsebærret ind i marcipanstykket, så marcipanen former sig som en rundt kugle om kirsebærret. Tril marcipankuglen lidt, så den bliver fin og glat og rund. Fortsæt med de resterende kirsebær.
- Dyp nu marcipankuglen i chokolade, så marcipanen er helt dækket, drys med kornblomster eller anden pynt og sæt konfekten til afkøling i køleskabet. Tag konfekten ud lige så snart, chokoladen er stivnet og pak konfektstykkerne i en tætsluttende dåse.