Menu
Konfekt, chokolade & slik

Kirsebærkonfekt

Kirsebærkonfekt

Amarena-kirsebær i marcipan overtrukket med en god mørk chokolade kalder vi kirsebærkonfekt. Det er en lille luksusbid med det bedste af det bedste.

Og det bedste af det bedste er lige præcis det, der skal til i julen. Vi laver stribevis af konfekt og søde sager – fordi det er sjovt, og fordi hjemmelavet er så meget bedre end købeslik og snoller.

Disse konfektstykker med kirsebær i midten har min mor lært mig at lave. De er helt simple og meget nemme at lave. Og kirsebærret giver konfektstykket både friskhed og sødme – kirsebærret smager simpelthen vidunderligt i, og så er det jo meget julet.

Konfekt med kirsebær og marcipan

Opskrift på kirsebærkonfekt med amarena-kirsebær og marcipan (12 stk.)

  • 12 amarena-kirsebær
  • ca. 100 g god marcipan med et højt mandelindhold
  • 150 g mørk chokolade med et højt cacaoindhold (men du skal som udgangspunkt bruge lidt mere, hvis du tempererer din chokolade
  • tørrede kornblomster til pynt eller fx glaserede violer

Start med at temperere din chokolade således:

Hak chokoladen meget fint.

Varm halvdelen af op i en skål over et vandbad, til chokoladen er 48 grader varm. Held resten af den finthakkede chokolade i en skål ved siden af.

Hæld nu 2/3 af den smeltede chokolade over i skålen med den usmeltede chokolade.

Lad chokolade stå uden at røre i den i et minuts tid.

Rør i chokoladen og lad chokoladerne smelte godt sammen. Brug den restende del af den smeltede chokolade, hvis du har problemer med at chokoladerne til at smelte sammen.

Lav konfekten således:

Sæt dine amarena-kirsebær til afdrypning i en lille si, så de ikke væsker alt for meget, når du skal bruge dem.

Skær derefter din marcipan op i 12 lige store stykker og tag hvert stykke marcipan og ælt det fladt og rundt. Pak kirsebærret ind i marcipanstykket, så marcipanen former sig som en rundt kugle om kirsebærret. Tril marcipankuglen lidt, så den bliver fin og glat og rund. Fortsæt med de resterende kirsebær.

Dyp nu marcipankuglen i chokolade, så marcipanen er helt dækket, drys med kornblomster eller anden pynt og sæt konfekten til afkøling i køleskabet. Tag konfekten ud lige så snart chokoladen er stivnet og pak konfektstykkerne i en tætsluttende dåse.

God fornøjelse med disse himmerigsmundfulde af kirsebærkonfekt!

Amarena-kirsebær med marcipan og chokoladeovertræk

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar