Jul

Marcipankonfekt med ganache med rosmarin

Marcipankonfekt med ganache

Marcipankonfekt med ganache. Hjemmelavede karameller. Fudge.

Noget af det, som vi elsker allermest ved julemåneden er at gå i køkkenet og lege og eksperimentere med chokolade, marcipankonfekt, ganache og småkager – hele familien.

Det er nærmest blevet en tradition, men det betyder ikke, at vi nødvendigvis alle sammen står oven i hinanden. Vi eksperimenterer hver for sig eller et par stykker sammen og gerne over flere dage. Den ene idé har det med at avle den næste.

I weekenden lavede vi marcipankonfekt i lange baner. Vi havde en idé om at lave en ganache med rosmarin, som vi stadig kan plukke i krukkerne på terrassen, og det endte med at blive til udskårne og chokolade-overtrukne stykker marcipankonfekt med ganache med rosmarin og mandarinsmag.

Konfekt med ganache

Opskrift på ganache med rosmarin og mandarin

  • 10 g glucose
  • 100 g fløde
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • revet skal af en 1/4 – 1/2 øko-mandarin
  • 75 g finthakket chokolade

Derudover skal du bruge marcipan – ca. 150 – 200 g.

Vej glucose og fløde af en en lille kasserolle og stil den på komfuret ved svag varme. Varm langsomt op til glucosen er smeltet, men lad ikke fløden komme i kog.

Lige inden fløden når kogepunktet, tager du den af varmen og river mandarinskal i. Brug endelig ikke for meget, da mandarinen let kommer til at overdøve magen af rosmarin. Så lægger du den friske rosmarinstængel i og lader fløden stå og trække en halv times tid, så den kan tage smag af rosmarinen.

Efter en halv time varmer du fløden op igen og tager den af lige før den når kogepunktet.

Hæld fløden over den finthakkede chokolade i en mindre skål, mens du pisker rundt i chokoladen.

Skulle det ske, at al chokolade ikke vil smelte (hvis du fx ikke har hakket den fint nok), så fortvivl ikke – sæt blot skålen i mikroovnen i 10 – 15 sekunder og pisk godt.

Sæt din ganache på køl i minimum et par timer og gerne natten over.

Sådan laver du konfektstykkerne

Når din ganache er blevet stiv, finder du en mindre rektangulær form, ca. 10 x 20, og trykker marcipanen ned i bunden, så den er dækket, ca. en god halv centimeter eller hvor tyk, du nu synes, den skal være.

Smør din ganache hen over og stil formen i fryseren i ca. 15 minutter, hvorefter du skærer konfekten ud i stykker. Du burde kunne få et flot snit, efter den har været i fryseren.

Overtræk herefter marcipanstykkerne med en god mørk chokolade, som du smelter i et vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm, så mister den knækket.

Pynt med guldstøv eller hvad du nu har på lager.

Opbevar marcipankonfekten på køl, så ganachen ikke bliver dårlig.

Server konfekten kold, men lad den lige stå og trække en fem til ti minutter, så smager kommer frem.

God fornøjelse! Og nyd så din hjemmelavede marcipankonfekt med ganache.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar