Juicer og smoothies

Ingefærshot

Ingefærshot

I øjeblikket drikker alle ingefærshot, og derfor synes vi også, at opskriften på den anti-inflammatoriske sundhedsdrik skal ligge her på bloggen.

Ingefærshot er et sundt boost i hverdagen, fordi ingefær indeholder en lang række sundhedsfremmende egenskaber. Der er lavet adskillige studier af ingefærs egenskaber, men intet er angiveligt videnskabeligt bevist.

Det holder nu ikke os tilbage. Hvem ved? Måske kan et dagligt indtag holde kræften for døren? Vi synes, det er er værd at prøve.

Dog skal man huske, at ingefærshot lige som alt andet skal indtages med måde. Derfor anbefaler vi, at man kun drikker ingefærshot i korte perioder af gangen og holder pauser ind i mellem. Vær også opmærksom på, at indtagelse af store mængder af ingefær kan have uheldige og skadelige virkninger i kombination af medicin og medikamenter. Så tjek altid et længerevarende indtag af ingefærshot med din læge.

Ingefær er godt for en række sygdomme

Ingefær indeholder stoffet gingerol, som virker anti-inflammatorisk og betændelseshæmmende, hvilket kan have betydning for sygdomme som kræft, gigt og hjertekarsygdomme. Derudover er ingefæren god mod forkølelse, ledsmerter, kvalme og søsyge.

Når ingefær koges, forvandles stoffet gingerol til zingerone, som smager mindre skarpt og har en sødlig-krydret aroma. Sammen med sukker og citron bliver den kogte ingefærdrik derfor utrolig velsmagende, selv om den er stærk.

Ingefærdrik

Opskrift på ingefærshot

  • 200 g ingefær
  • 3 – 4 økologiske citroner
  • 1 1/2 l vand
  • 500 g brun farin (en pose)
  • atamon

Skræl ingefæren og skær den i skiver.

Skær citronerne i grove stykker med skrællen på.

Læg ingefæren i en gryde sammen med de groftopskårne citroner, hæld vand over og kog blandingen i 45 minutter.

Sluk for blandingen og hæld så farinen i og rør godt rundt.

Lad blandingen stå og trække i et døgn på et køligt sted.

Si blandingen og hæld den på flaske sammen sammen med en hættefuld atamon til hver flaske. Du får ca. 2 1/2 flaske ingefærshot ud af opskriften.

Stil flaskerne på køl. Drikken kan holde sig ca. 1 – 1 1/2 måned i køleskabet.

Du skal helst drikke ca. 4 cl. af ingefærdrikken hver dag. God fornøjelse – det smager skønt.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar