Rabarbersaft smager som mormors kolonihave, lykkelig barndom og uendelig sommer. Den lyserøde saft er indbegrebet af dansk sommer og smager intet mindre end himmelsk på en varm sommerdag med en isterning i.
Og rabarbersaft er både til børn og voksne, for der er ingen voksen der kan lade en kande rabarbersaft stå. Saften er sød og syrlig på samme tid med smag af langsom tid og ultimativ nydelse.
Vi drikker sjældent saft og sodavand hos os. I stedet gemmer vi fornøjelsen til, når vi laver det selv, og hver sommer laver vi altid hyldeblomstdrik og rabarbersaft. Sidste år rejste vi rundt på Bali, da hyldeblomsterne blomstrede og det var noget nær katastrofe, fordi vi ikke nåede at lave hyldeblomstsaft til fryseren.
Nogle gange får vi også lavet ribssaft, hindbærsaft og lemonade. Nydelsen er så meget desto større, når saft bliver noget særligt lavet på gode råvarer og kærlighed.
Det er rigtig nemt at lave rabarbersaft. Kog en ordentlig grydefuld og omsæt noget af det til rabarbergelé og rabarbersirup, når nu du er i gang – det vil du ikke fortryde!
Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft
- 2 kg rabarber
- 1 liter vand
- 4 tsk. Non-Oxal (kalciumklorid, der neutraliserer oxalsyren i rabarber)
- 1,5 kg sukker
- 2 breve citronsyre (ca. 60 g)
- 2 tsk. flydende Atamon
Skyl og snit rabarberne og læg dem i en gryde med vand, Non-Oxal og citronsyre. Kog det hele i ca. 10 minutter under låg til rabarberne er kogt møre og saften er trængt ud.
Si saften fra og kog den op igen. Hæld nu sukkeret i og kog saften i et minuts tid.
Skum saften af og hæld den på flaske med lidt Atamon eller lav den fx til rabarbergelé.
Når du serverer rabarbersaften blander du den med vand og lidt isterninger. Så har du en uimodståelig sommerdrik.
God fornøjelse!
2 comments
Jeg har lige lavet rabarbersaft idag. Men ikke puttet nonoxal i.. er det for sent at gøre nu?
Hej Jeanita
Du kan komme nonoxal i på hvilket som helst tidspunkt. Håber, du har fundet ud af det 🙂
Mange hilsner Trine