Desserter

Rosenrabarbersuppe – sommerens bedste suppe

Rosenrabarbersuppe

Denne rosenrabarbersuppe laver vi fast hvert år lige før Sct. Hans, og suppen får vi uden undtagelse på midsommeraftenen den 21. juni – årets lyseste og længste dag og vores bryllupsdag. Den er for os indbegrebet af nu-er-det-sommer, lys og juni måned.

Selve suppen er utrolig nem og hurtig at lave. Den skal stå og trække et døgns tid, så hvis man planlægger at bruge som dessert, skal man være i god tid.

Server suppen kold med vaniljeis

Den for os allerbedste måde at servere suppen på, er sammen med en hjemmelavet vaniljeflødeis og friske danske jordbær, men den kan serveres i et utal af variationer med cremer, frugter og bær.

Suppen serveres kold og smager sødt og syrligt af sommer og sol. Rabarberne giver sammen med citron suppen et syrligt anstrøg og rosenbladene tilfører den en dejligt aromatisk note af blomster.

Rosenrabarbersuppe med vaniljeis

Opskrift på rosenrabarbersuppe

  • 1,5 kg rabarber
  • 500 g sukker
  • 1 økologisk citron
  • to små håndfulde friske rosenblade
  • 3 liter vand

Skær rabarberstænglerne op i tykke skiver og læg dem i en stor gryde sammen med den groft udskårne citron. Hæld sukker og vand på og læg tilsidst rosenbladene oven i gryden.

Lad suppen kog i ca. 10 min. Smag på den og sød evt. til.

Stil nu suppen til afkøling og lad den trække til næste dag. Si den og stil den køligt til servering

Server suppen som dessert med is eller creme og friske bær.

Suppen kan også fryses eller laves til gelé.

God fornøjelse!

Suppe med rabarber og rosen

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar