Likører

Rabarberlikør

RabarberlikørEn rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.

Iskold rabarberlikør

En rabarberlikør er en god måde at gemme smagen af sommerens rabarber på. Det er en sød og frugtagtig likør, som smager mere af rabarber end andre gemte smagsnoter. Det vil sige, at der kommer ikke nye overraskende smage frem i likøren, sådan som der fx gør i en syrenlikør, der får en hel karamelagtig karakter.

Jeg synes, likøren smager allerbedst, når den serveres iskold. Så er den helt eminent sammen med en dessert eller en kage, som indeholder rabarber. En ægte sommerlikør.

Likøren skal helst laves på røde vinrabarber, så den får den smukke røde farve. For hvem kan stå for den? Farven vil dog aftage efterhånden som likøren står på samme måde som i en hjemmelavet rabarbergin. Det betyder, at likøren helst skal drikkes henover sommeren. Heldigvis!

Rabarberlikør

Opskrift på rabarberlikør

  • 400 g rabarber
  • 4 dl vodka
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker

Skyl rabarberne og snit dem i mindre stykker på ca. 1 cm.

Kom rabarberstykkerne i et sylteglas og hæld vodka over.

Lad rabarberne trække i vodkaen i ca. 2 uger.

Kog en sukkerlage af sukker og vand: Varm langsomt sukker og vand op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Når lagen når kogepunktet, slukker du for varmen.

Lad sukkerlagen køle helt af.

Si rabarberne fra vodkaen ved at hælde den nu røde vodka gennem en sigte.

Filtrer derefter vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt. Dette tager en 5-10 minutter, men sikrer, at vodkaen er helt ren og fin.

Bland nu vodkaen sammen med den afkølede sukkerlage og hæld likøren på flaske.

Rabarberlikøren kan opbevares ved stuetemperatur eller i køleskabet.

God fornøjelse!

Rabarberlikør

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar