Menu
Likører

Rabarberlikør

Rabarberlikør

En rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.

Iskold rabarberrød likør

En rabarberlikør er en god måde at gemme smagen af sommerens rabarber på. Det er en sød og frugtagtig likør, som smager mere af rabarber end andre gemte smagsnoter. Det vil sige, at der kommer ikke nye overraskende smage frem i likøren, sådan som der fx gør i en syrenlikør, der får en hel karamelagtig karakter.

Jeg synes, likøren smager allerbedst, når den serveres iskold. Så er den helt eminent sammen med en dessert eller en kage, som indeholder rabarber. En ægte sommerlikør.

Likøren skal helst laves på røde vinrabarber, så den får den smukke røde farve. For hvem kan stå for den? Farven vil dog aftage efterhånden som likøren står på samme måde som i en hjemmelavet rabarbergin. Det betyder, at likøren helst skal drikkes henover sommeren – ej, hvor uheldigt!

Likøren er selvfølgelig en sommerlikør, som skal nydes netop der. For der er nu noget over det at nyde tingene, mens de er i sæson – så kan man nemlig glæde sig til dem hele året. Resten af året er der andre skønne likører at lave, som fx en god hjemmelavet chokoladelikør eller en hjemmelavet limoncello, som også findes i en cremet udgave.

Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører her

Rabarberlikør

Opskrift på rabarberlikør

her nedenunder finder du den nemme opskrift på lir lavet på rabarber. Lav den gerne i starten af rabarbersæsonen, så du hurtigt kan komme til at nyde din likør og servere den sammen med kager og desserter med rabarber – det er altså lækkert sammen.

Og der er mange lækre søde sager at kreere med rabarber – her er lidt inspiration:


Rabarber cheesecake

Bagt rabarberkage med rabarbercreme

Rabarbermandelkage


Se alle opskrifter med rabarber her

Rabarberlikør

Rabarberlikør

En rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 14 d
Antal 0.6 liter

Ingredienser
  

 • 400 g vinrabarber
 • 4 dl vodka
 • 1,5 dl vand
 • 1,5 dl sukker

Sådan gør du
 

 • Skyl rabarberne og snit dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
 • Kom rabarberstykkerne i et sylteglas og hæld vodka over.
 • Lad rabarberne trække i vodkaen i ca. 2 uger.
 • Kog en sukkerlage af sukker og vand: Varm langsomt sukker og vand op i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Når lagen når kogepunktet, slukker du for varmen.
 • Lad sukkerlagen køle helt af.
 • Si rabarberne fra vodkaen ved at hælde den nu røde vodka gennem en sigte.
 • Filtrer derefter vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt. Dette tager en 5-10 minutter, men sikrer at vodkaen er helt ren og fin.
 • Bland nu vodkaen sammen med den afkølede sukkerlage og hæld likøren på en skoldet flaske.

Noter

Tip: Rabarberlikøren kan opbevares ved stuetemperatur eller i køleskabet.
Rabarberlikør

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar