Menu
Likører

Karamel-æblelikør

Karamel-æblelikør

Denne likør med den skønneste smag af karamelæbler er simpelthen så lækker og meget nem at lave selv. Karamel-æblelikør kan drikkes som en helt almindelig likør, men smager også fremragende iskold eller blandet i drinks.

Likør med grønne æbler og karamelsirup

Karamel-æblelikør er lige som lækker, som det lyder, og er en nem og hurtig likør at lave selv. Og man kan næsten ikke undgå at at komme til at holde meget af denne smukke gyldne likør med den eminente smagskombination af karamel og æbler. Ja, det er sådan en, man må have på sit lager.

I USA kaldes denne likør for caramel apple vodka eller caramel apple liqueur og findes i et utal af forskellige variationer. Likøren er en slags “voksenudgave” af det populære karamelæble, som man typisk spiser i tiden omkring halloween.

Likøren laves på grønne æbler og vodka, som trækker i en måneds tid. Herefter filtreres æblevodkaen og man tilsætter en karamelsirup, til likøren har en passende smag og sødme. Og så er den gyldne drik ellers klar til at komme i glas. Enten som små kolde shots med et æblestykke i eller i en drink eller bare som et godt glas likør til en god kage, fx en hjemmebagt æblekage.

En lækker gylden likør lavet på grønne æbler, vodka og karamelsirup

Opskrift på karamel-æblelikør

Lige her under finder du opskriften på den dejlige gyldne likør lavet på grønne æbler og karamelsirup.

Opskriften på karamelsirup finder du her.

Som udgangspunkt laver jeg altid likører og kryddersnapse af en halv flaske vodka eller snaps og så kan man selv doble opskriften op, hvis man gerne vil lave en større mængde. Her er opskriften dog baseret på en 70 cl flaske, da æblerne suger en del vodka til sig. Mængden svinder dermed noget ind under processen.

Og får du lyst til at lave flere hjemmelavede likører, synes jeg, du også lige skal tjekke disse udvalgte opskrifter på hjemmelavede lirer ud. Måske finder du noget inspiration:


Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin

Lav din egen limoncello – opskrift på italiensk citronlikør

Hyldeblomstlikør

Solbærrom – solbærlikør på rom

Hjemmelavet chokoladelikør


Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede likører

Hjemmelavet æblelikør med karamel
Karamel-æblelikør

Karamel-æblelikør

Denne likør med den skønneste smag af karamelæbler er simpelthen så lækker og meget nem at lave selv. Karamel-æblelikør kan drikkes som en helt almindelig likør, men smager også fremragende iskold eller blandet i drinks.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Trækketid 28 d
Samlet tid 28 d 40 min
Ret Likører
Køkken Amerikansk
Antal 1 lille halv flaske

Equipment

  • 1 Sylteglas med låg
  • 1 glasflaske eller karaffel med låg

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Skær æblerne i tern og kom dem i et stort sylteglas.
  • Hæld vodkaen over, så æblerne er helt dækkede. Luk glasset til og lad æblerne trække i vodkaen i ca. 4 uger – gerne på et mørkt og let køligt sted.
  • Filterer vodkaen ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt og ned i en glasflaske.
  • Lav en karamelsirup og lad den køle helt af.
  • Hæld forsigtigt karamelsirup i æblevodkaen, skefuld og skefuld, indtil likøren har den rette smag og sødme. Her er du nødt til at smage dig frem – vær dog opmærksom på, at likøren vil smage mere af karamel, når den nedkøles. Du kan altid tilsætte mere karamelsirup.
Keyword Efterår, halloween, Æbler
Sådan laver du æble-karamellikør
Opskrift på karamel-æblelikør

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.