Menu
Tørrede krydderurter og blomster

Ramsløgpulver

Ramsløgpulver

Lav ramsløgpulver af tørret ramsløg og brug det som smagsgiver og smagsforstærker i gryderetter, på pasta eller blot som dekorativt støv over en ostemad. Ramsløgstøv er nemt at lave selv og skønt at have i sit køkken.

Ramsløgstøv

Ramsløgpulver eller ramsløgstøv er ganske nemt at lave selv. Man tager blot sine tørrede ramsløgblade og kværner dem til fint pulver eller støv. Pulveret kan bruges til en masse kreativt og dekorativt i køkkenet og fungerer samtidigt som smagsgiver eller smagforstærker i fx gryderetter eller pastaretter.

Ramsløgstøv er også smukt at pynte med. Prøv fx at drysse lidt støv henover ris i en serveringsskål eller på nykogte kartofler. Eller drys støv over en ostemad, evt. med en god tomatmarmelade eller lignende under. Du kan også farve en flødepastaret lysegrøn samtidigt med, at du giver den en let smag af hvidløg. Ja, ramsløg har en fantastisk farve.

Der er rigtig mange muligheder for at lege med ramsløgpulveret i køkkenet, og man kan få nogle ret spændende resultater ud af det. Det er i øvrigt også en god gaveidé som værtindegave. Lav evt. et lille sæt med to krydderiglas. I det ene kan du komme tørret ramsløg og det andet kan du fylde med ramsløgpulver. Det er da en gave, man kun kan blive glad for. Du kan i øvrigt også lave pulver af tørrede rosenblade – se, hvordan du laver rosenpulver her.

Læs min store guide til ramsløg

Ramsløgstøv

Opskrift på ramsløgpulver

Lige neden for finder du den utrolig nemme opskrift på, hvordan du laver pulver eller støv af dine tørrede ramsløg. Først skal du dog tørre de friskplukkede ramsløg, hvilket du kan gøre i en dehydrator eller i en ovn.

Du kan se her, hvordan du tørrer ramsløg.

Sørg for at tørre rigeligt med ramsløgblade, for der går temmelig mange blade til et lille glas pulver. Efterfølgende skal de tørrede ramsløgblade kværnes til pulver. Det foregår bedst i en kaffekværn (man kan evt. købe en kaffekværn, som udelukkende anvendes til at pulverisere roser, krydderurter, tørrede tomater osv.). Alternativt kan man bruge en god blender eller minihakker, men det kræver ofte en større portion.

Søger du inspiration til flere opskrifter med ramsløg, så kan det være, at disse udvalgte opskrifter kan interessere dig:


Ramsløgchips

Ramsløgaioli

Ramsløgsmør med citron

Ramsløgpesto – smagen af forår

Ramsløgsalt


Se hele samlingen af opskrifter med ramsløg her

Lav din egen ramsløgpulver af tørrede ramsløg
Ramsløgpulver

Ramsløgpulver

Lav ramsløgpulver af tørret ramsløg og brug det som smagsgiver og smagsforstærker i gryderetter, på pasta eller blot som dekorativt støv over en ostemad. Ramsløgstøv er nemt at lave selv og skønt at have i sit køkken.
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Pulver
Køkken Dansk

Equipment

  • 1 kaffekværn, blender eller minihakker

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tør en hel masse ramsløgblade i en dehydrator eller en ovn. Du kan se, hvordan du tørrer ramsløg her. Bræk de tørrede blade i mindre stykker.
  • Kværn de tørrede ramsløgblade i en kaffekværn, til de er helt pulveriserede.
  • Opbevar ramsløgpulveret på glas med låg – det kan holde sig i evigheder og i mindst et år. Stil glasset et mørkt og tørt sted.
Keyword Forår, Ramsløg
Tørret ramsløg lavet til pulver

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.