Menu
Kolde drikke

Orangeade

Orangeade

Lav din egen læskende orangeade til en varm sommerdag. Hjemmelavet appelsinlemonade er nemt at lave og smager fantastisk. Server lemonaden med masser af is, en skive appelsin og en lille stængel mynte eller citronmelisse.

Hjemmelavet appelsinlemonade

Orangeade – hjemmelavet appelsinlemonade – smager simpelthen fantastisk. Lemonaden er både syrlig og sød på samme tid, og så er den utrolig læskende. Det er svært at forestille sig noget bedre på en varm sommerdag.

Samtidig er det en utrolig smuk drink med sin flotte orange farve. Drikken må gerne serveres med masser af isterninger, en skive appelsin og en lille stængel mynte i. Så ser den virkelig indbydende ud. I modsætning til lemonade lavet udelukkende på citroner, er appelsinlemonade knap så syrlig og og har langt mere sødme i sig.

Hjemmelavet orangeade er meget, meget nemt at lave selv. Man koger blot en sukkersirup og blander friskpresset appelsin- og citronsaft i – på samme måde som hjemmelavet citronlemonade. Faktisk kan en hjemmelavet appelsinlemonade laves på ca. 15 minutter, hvorefter lemonaden er drikkeklar med is.

Hjemmelavet appelsinlemonade

Opskrift på orangeade

Lige her under finder du opskriften på den nemme appelsinlemonade. Orangeade kan laves året rundt og smager altid godt, men er selvfølgelig mest læskende på en varm sommerdag. Dog kalder man ofte også drikken for en vinterlemonade, fordi det er her, appelsinerne er i sæson.

I januar, februar og marts er blodappelsinen i sæson, og de er virkelig lækre at lave orangeade af. Drikken bliver meget smuk rød alt efter, hvor røde blodappelsinerne er.

Appelsinlemonade kan holde sig i ca. en uges tid i køleskabet, men det er nu sjældent, man kan lade den stå så længe. Sørg dog endelig for at opbevare den køligt hele tiden.

Kan du godt lide hjemmelavede læskende søde drikke, så kan det være, at du også vil finde inspiration i disse udvalgte opskrifter:


Agua fresca med rose, citronmelisse og lime

Rosenlimonade

Hjemmelavet ginger ale

Rabarber slushice

Agua Fresca med hibiscus


Se alle opskrifter på kolde drikke

Opskrift på appelsin lemonade
Orangeade

Orangeade

Lav din egen læskende orangeade til en varm sommerdag. Hjemmelavet appelsinlemonade er nemt at lave og smager fantastisk. Server lemonaden med masser af is, en skive appelsin og en lille stængel mynte eller citronmelisse. 
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Kolde drikke
Køkken Amerikansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

 • 3 dl vand
 • 2 dl sukker
 • 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 3 store appelsiner)
 • 1 dl friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)

Servering

 • isterninger
 • appelsinskiver
 • myntestængler eller citronmelissestængler

Sådan gør du
 

 • Lav en sukkersirup ved at varme vand og sukker op i en lille gryde eller kasserolle, indtil sukkeret er smeltet. Det skal ikke koge. Når sukkeret er smeltet, sætter du sukkersiruppen til afkøling.
 • Pres saften af 3-4 appelsiner – der skal være 2 dl saft.
 • Pres saften af ca. 2 citroner – der skal være 1 dl saft.
 • Når sukkersiruppen er kølet af, hælder du friskpresset appelsin- og citronsaft i og blander det godt. Så har du din koncentrerede appelsinlemonade.

Servering

 • Ved servering blander du appelsinlemonaden med koldt vand i forholdet ca. 1 til 4, men smag dig endelig frem, så du får den perfekte lemonadesmag. Hæld masser af is i kanden eller glasset og pynt med appelsinskiver og mynte/citronmelisse.
Keyword appelsiner
Hjemmelavet orangeade med appelsiner
Hjemmelavet orangeade – appelsinlemonade

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar