Agua fresca med hibiscus og citron er en af de nemmeste safter, du kan lave – og så smager det absolut fantastisk på en varm sommerdag. Smagen er syrlig-sød, liflig og sart blomstrende og meget frisk.
(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Dybrød saft i glassene
Agua fresca med hibiscus er en læskende og forfriskede saft, som er uden alkohol og som smager utrolig godt.
Hibiscus giver den mest vidunderlige farve, hvor end man bruger den. Farven er dyb rød med en anelse lilla iblandet, og farven betyder, at alt hvad man laver med hibiscus ser utroligt lækkert og indbydende ud. Hibiscus egner sig fremragende til drinks og cocktails, likør og desserter, hvor man rigtigt kan lege med farven og få den til at træde frem. Farven er nærmest rubinrød.
Agua fresca bliver drukket meget i Mexico og Mellemamerika og i dele af USA og betyder egentligt forfriskende vand. Typisk laves agua fresca på frugt, bær, korn (fx horchata, der laves på ris) eller blomster og tilsættes ofte citron.
Hibiscus
Der findes mange lækre varianter af agua fresca og har du lyst til at lege og eksperimentere med forfriskende vand, er det blot om at gå i gang. Du kan bruge alle slags frugter og bær, krydderurter og blomster.
Hibiscus indeholder en hel del c-vitamin, og man mener, at hibiscus kan hjælpe med at sænke et for højt blodtryk. Uanset hvad, så er hibiscus dejlig at bruge i køkkenet, og man kan lave mange spændende ting med den smukke tørrede blomst. Prøv også at lave en kop rød hibiscuste med et lidt citron.
Tørrede hibiscusblomster kan købes i helsekostbutikker og velassorterede supermarkeder, og meget ofte er det nemmeste blot at bestille dem på nettet. Du kan fx bestille dem lige her hos Helsebixen, som både har hurtig levering og gratis fragt:
-
Tørrede hibiscusblomsterkr.56,95
Opskrift på agua fresca med hibiscus
Den nemme opskrift på den liflige og forfriskende kolde drik finder du lige nedenfor. Lav den gerne om morgenen, hvis du skal servere den i løbet af dagen. Eller endda aftenen før, så den kan nå at køle helt af inden servering.
Får du lyst til at lave mere med den smukke og velsmagende spiselige blomst, hibiscus, så tjek gerne mine mange andre hibiscusopskrifter. Her er et par stykker til inspiration:
Se alle opskrifter med hibiscus
Agua fresca med hibiscus
Ingredienser
- 1 dl tørrede hibiscusblomster
- 1/2 dl sukker eller agavesirup
- 8 dl vand
- 2 spsk friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Bring hibiscusblomster, sukker og 8 dl vand i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
- Tag det af varmen og hæld saften gennem en sigte.
- Hæld på flaske og tilsæt citronsaft.
- Sæt på køl og køl agua frescaen helt ned.
- Server agua fresca med hibiscus og citron iskold og gerne med et par isterninger og skiver af citron i.
(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)