Kolde drikke

Agua Fresca med hibiscus

Agua fresca med hibiscus og citron er en af de nemmeste safter, du kan lave – og så smager det absolut fantastisk på en varm sommerdag. Smagen er syrlig-sød, liflig og sart blomstrende og meget frisk.

Dybrød saft i glassene

Hibiscus giver den mest vidunderlige farve, hvorend man bruger den. Farven er dyb rød med en anelse lilla iblandet, og farven betyder, at alt hvad man laver med hibiscus ser utroligt lækkert og indbydende ud. Hibiscus egner sig fremragende til drinks og cocktails, likør og desserter, hvor man rigtigt kan lege med farven og få den til at træde frem. Farven er nærmest rubinrød.

Agua fresca bliver drukket meget i Mexico og Mellemamerika og i dele af USA og betyder egentligt forfriskende vand. Typisk laves agua fresca på frugt, bær, korn (fx horchata, der laves på ris) eller blomster og tilsættes ofte citron.

Der findes mange lækre varianter af agua fresca og har du lyst til at lege og eksperimentere med forfriskende vand, er det blot om at gå i gang. Du kan bruge alle slags frugter og bær, krydderurter og blomster.

Hibiscus indeholder en hel del c-vitamin, og man mener, at hibiscus kan hjælpe med at sænke et for højt blodtryk. Uanset hvad, så er hibiscus dejlig at bruge i køkkenet, og man kan lave mange spændende ting med den smukke tørrede blomst. Prøv også at lave en kop rød hibiscuste med et lidt citron.

Tørrede hibiscusblomster kan købes i helsekostbutikker, Matas og velassorterede supermarkeder. Har du problemer med at finde dem, så bestil evt. på nettet.

Hjemmelavet agua fresca med hibiscus

Opskrift på agua fresca med hibiscus (ca. 8 dl)

  • 1 dl tørrede hibiscusblomster
  • 1/2 dl sukker eller agavesirup
  • 8 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Bring hibiscusblomster, sukker og 8 dl vand i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.

Tag det af varmen og hæld saften gennem en sigte.

Hæld på flaske og tilsæt citronsaft.

Sæt på køl og køl agua frescaen helt ned.

Server agua fresca med hibiscus og citron iskold og gerne med et par isterninger og skiver af citron i.

God fornøjelse!

Agua fresca med hibiscus og citronHjemmelavet agua fresca med hibiscus

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar