Menu
Kryddersalt

Hibiscussalt

Hibiscussalt

Hibiscussalt er en hjemmelavet kryddersalt med den dejligste smag fra hibiscusblomsten – og den smukkeste farve. Brug den i salater, på avokado, i dressinger og på grillet kød.

Kryddersaltet med den smukkeste farve

Der er ingen tvivl om, at hibiscussalt har den smukkeste farve. Det skal man selvfølgelig udnytte i sit køkken, og derfor ser det virkelig flot ud at krydre fx en avokadomad eller en avokadosalat med hibiscussalt, fordi farven træder så tydeligt frem.

Saltet har en meget karakteristisk smag af hibiscus, som passer godt sammen med grillet kød, i salater og dressinger og på rugbrødsmadder og smørrebrød. Drys lidt salt henover salaten eller kom saltet i en hjemmelavet dressing. Du kan også krydre grillkødet med saltet både under stegningen og ved serveringen. Sidst, men ikke mindst, er det også utrolig flot og lækkert at drysse den rødlilla salt på en kartoffelmad eller en rejemad eller lignende.

For at lave hibiscussalt, skal du bruge en kaffekværn til at lave pulver på. Det behøver ikke at være en dyr og fancy kaffekværn, men kan bare være sådan en billig en fra supermarkedet. Den er god at have i køkkenet, for du kan lave pulver af mange ting, som du kan bruge i madlavningen.

Saltet er utrolig hurtigt og nemt at lave og pynter meget smukt på spisebordet. Du kan også lave den smukke kryddersalt som en værtindegave, når du er inviteret ud. Kom da saltet i et smukt sylteglas og pak det ind i cellofan med et par tørrede hibiscublomster bundet i en snor i toppen.

Hibiscussalt

Sådan laver du hibiscussalt

 • 1 dl flagesalt
 • 1 dl tørrede hibiscusblomster

Knus hibiscublomsterne til pulver i en kaffekværn. 

Bland derefter hibiscuspulveret i saltet og rør det godt rundt. Kør det evt. en runde i en lille minihakker, så salt og pulver bliver mikset godt sammen.

Opbevar hibiscusalt i et glas med låg og fyld regelmæssigt op i et lille saltkar til spisebordet.

God fornøjelse!

HibiscussaltHibiscussalt

 

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

2 Kommentarer

 • Lotte
  10. september 2020 at 12:54

  Smuk farve 🙂 behøves det at være tørret blomster, kan de ikke anvendes friske ? Jeg har en hibiscus busk, anede slet ikke man kunne spise blomsterne 🙂

  Reply
  • Trine Ellegaard
   24. september 2020 at 5:10

   Hej Lotte

   Du kan godt bruge friske hibiscusblomster fra din have, hvis planten ikke er nyplantet, da planter, som kommer friske fra planteskoler og lign ofte er fyldt med forskellige former for sprøjtegifte. Vær sikker på, at alle disse er skyllet ud, inden du bruger blomsterbladene. Saltet vil ikke nødvendigvis få helt samme farve og smag, som fra den tørrede hibiscus, men prøv dig frem. Jeg er sikker på, du nok skal få en fantastisk kryddersalt ud af det 🙂

   Mange hilsner Trine

   Reply

Læg en kommentar