Her er opskriften på et lyst kernerugbrød, som kan bages på næsten ingen tid, og som er et virkelig smagfuldt og lækkert brød. Brødet er velegnet til alt lige fra madpakken til frokostbordet, brunchbordet og ostebordet.
Lyst rugbrød med kerner
Det er dejligt at have et brød, man kan bage hurtigt – i weekenden, efter arbejde, så det er klar til madpakker næste morgen, eller når man fx venter gæster. Dette lyse kernerugbrød er sådan et.
Brødet smager godt både på frokostbordet med pålæg eller fx en hjemmelavetlavet røget gulerodshummus med mandler, på brunchbordet med æg og pølse, på et ostebord med smagfulde oste eller i madpakken. Man kan næsten sige, at det er et all round-brød.
I brødet er der græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø og har du lyst til at tilsætte andre frø, kan du blot gøre det. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du tilsætter hørfrø, skal du muligvis justere mængden af kefir, da hørfrø suger helt utrolig meget væske – og det er kedeligt at ende med et tørt kernerugbrød.
Opskrift på lyst kernerugbrød med kefir (1 stk.)
- 5 dl kefir
- 25 g gær
- 50 g græskarkerner
- 50 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø + et par spiseskefulde til at drysse på toppen
- 1 spsk honning
- 1 spsk groft salt
- 250 g groft rugmel
- 250 g sigtet speltmel
Hæld kefir i en røreskål og rør gæren ud heri.
Tilsæt groft salt, honning og græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø.
Tilsæt rugmel og sigtemel lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen, ca. 5-10 minutter. Den skal være lidt klistret og rugbrødsagtig til sidst.
Lad dejen stå og hæve tildækket i ca. 2 timer.
Efter forhævningen slår du dejen sammen og lægger den i en smurt rugbrødform på ca. 1 1/2 liter.
Pensl brødet med vand, prik det med en gaffel og drys sesamfrø hen over brødet.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.
Bag brødet ved 240 grader i ca. 15 minutter, skru ned på 200 grader og bag brødet videre i ca. 30 min.
Lad brødet køle lidt af, inden du skærer det i skiver.
God fornøjelse med dit lyse kernerugbrød!