Rugbrød

Nødderugbrød – nemt, lyst og luftigt

Hjemmebagt nødderugbrødJeg er vild med nødder i brød, og derfor falder dette nødderugbrød lige i min smag. Det er nemt og hurtigt at bage og passer helt perfekt både til ostebordet, til madpakken og til morgenmaden.

Nogle gange kan det godt blive lidt omstændeligt at bage rugbrød, fordi det tager så lang til og skal laves over flere dage og på surdej og alt muligt. Men ikke dette rugbrød. For det tager kun få timer at lave og arbejdsindsatsen er minimal. Det er nu rart en gang i mellem.

Og så er nødderugbrødet tilmed afsindigt lækkert. For mig er der ikke noget så godt, som nødder sammen med ost, så dette nøddebrød er for mig lige genialt med brie, primadonna og skæreost. Jeg behøver ikke andet. Måske lige et par saltede mandler til og en enkelt oliven. Enkelt og simpelt – og helt utroligt velsmagende!

Nødderugbrød

Opskrift på nødderugbrød (giver ét brød)

  • 25 g gær
  • 4, 5 dl kærnemælk
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g hakkede valnødder
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g rugmel
  • 250 sigtemel

Hæld kærnemælk i en røreskål og rør gæren ud heri.

Tilsæt groft salt, honning og hakkede nødder. Hold evt. en lille smule hakkede nødder tilbage til at drysse på brødet inden bagningen.

Tilsæt rugmel og sigtemel lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen, ca. 5 – 10 minutter. Den skal være lidt klistret og rugbrødsagtig til sidst.

Lad dejen stå og hæve tildækket i ca. 2 timer.

Efter forhævningen slår du dejen sammen og lægger den i en smurt rugbrødform på ca. 1 1/2 liter.

Pensl brødet med vand, prik det med en gaffel og drys så den rest hakkede nødder, du har tilbageholdt, hen over brødet.

Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 50 minutter. Lad brødet køle lidt af, inden du skærer det i skiver.

God fornøjelse med dit nødderugbrød!

Hjemmebagt nødderugbrød

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar