Supper

Cremet græskar-porresuppe

Græskar-porresuppeDette er en lækker, cremet suppe fyldt med smag, som er perfekt at lave lige nu. Græskar-porresuppen indeholder kylling og er derfor mættende og kan spises som familiens aftensmad.

Det er en suppe, som jeg holder rigtig meget af, netop fordi den er så fyldig og smagfuld. Hvis du er til stærke supper, kan du sagtens krydre den, så den “river” lidt i halsen.

Opskrift på græskar-porresuppe med kylling (4-5 personer)

  • 20 g smør
  • 3 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl græskarkød
  • 1 æble
  • 1 liter hønsefond
  • 5 spsk ahornsirup (eller en anden sirup, hvis du ikke lige har denne)
  • 1 1/2 tsk salt (ca.)
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk stødt cayennepeber
  • friske timiankviste
  • frisk salvie
  • 1 dåse kokosmælk
  • creme fraiche
  • 200 g revet kylling

Skyl og skær porrer i skiver, vask æblet og skær det i mindre stykker, snit hvidløgsfeddene fint og skyl og skær skærkarret i tern. Du kan bruge hokkaido, almindelig græskar eller butternut – eller et hel fjerde slags græskar. På billedet har jeg brugt et hokkaido.

Svits porrerringene i smørret og tilsæt hvidløg, æble- og græskarstykker.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt hønsefond og bring det hele i kog sammen med hakket timian og salvie. Har du ikke friske krydderurter, bruger du selvfølgelig bare tørrede.

Suppen skal koge et kvarters tid til græskarternene er møre.

Mens suppen koger, skal du have ordnet kyllingen. Du kan købe revet kylling i pakker, men jeg anbefaler et par friske stykker kyllingefilet, som du først koger i 5 minutter (halver dem evt.) og derefter river fra hinanden og steger i lidt smør eller olie på en pande og krydrer med salt og peber, spidskommen og cayennepeber. Pas på ikke at stege kyllingestykkerne for længe: Lynsteg dem, så de får lidt stegeskorpe og sæt derefter panden i en forvarmet ovn, mens du laver suppen færdig.

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til den er lækker og cremet.

Tilsæt kokosmælk og varm suppen langsomt op, mens du smager til med sirup, salt og peber, spidskommen og cayennepeber. Suppen skal ikke i kog igen, efter du har tilsat kokosmælk, men blot varmes op til lige før kogepunktet.

Server suppen med cremefraiche, friske krydderurter og den stegte kylling til.

God fornøjelse med din græskar-porresuppe!

Suppe med græskar, porrer og kylling

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar