Kryddersnaps

Hyldebærsnaps – en næsten portvinsagtig kryddersnaps

Hjemmelavet hyldebærsnapsHyldebærsnaps er en særlig snaps, synes jeg, for den bliver helt mørk og nærmest portvinsagtig. Og så er den perfekt til julebordet, hvor den står godt til fx den varme leverpostej med champignons og hjemmesyltede rødbeder. Hvis du er til portvin, er det måske lige en snaps for dig.

Lav hyldebærsnaps på nul komme fem – næsten

Det er utrolig let at lave hyldebærsnaps selv. Det eneste, det kræver, er en god gåtur i naturen (med mindre du har hyld i haven), en tur til købmanden efter en flaske klar Brøndum og så en god portion tålmodighed. Hyldebærsnaps er nemlig en af de snapse, som skal trække i lang tid. Og jo længere tid den trækker, jo mere portvinsagtig bliver den.

Som udgangspunkt behøver du ikke søde den ret meget, men det er samtidig en snaps, du kan gøre helt dessert-agtig ved at søde den lidt mere, end du ellers ville gøre. Den smager fremragende.

Hyldebærsaft er mørk og portvinsagtig

Opskrift på hyldebærsnaps

  • 1/2 flaske Brøndums klar snaps.
  • et par store håndfulde hyldebær
  • 1 spsk honning

Pluk et par store klaser hyldebær og pil bærrene af, så du får alt det grønne væk. Skyl bærrene godt og kog bærrene i 20 minutter, så du fjerner bærrenes naturlige giftstof.Hyldebærsnaps, som skal stå og trække

Hæld vandet fra og hæld dem derefter på et stort sylteglas.

Tilsæt 1 spsk honning og hæld snapsen over.

Lad snapsen stå og trække i lang tid et mørkt sted. Gerne i 3-4 måneder.

(Det her med, hvor lang tid kryddersnaps skal trække, er i store træk et spørgsmål om smag og behag.Bær skal trække væsentligt længere tid end krydderurter og blomsterblade. Men hvis du synes, din hyldebærsnaps smager godt til jul, er der intet i vejen for, at du filtrerer og drikker den der.)

Smag på snapsen i ny og næ, så du kan følge med i udviklingen af smagen.

Når du synes, snapsen smager som den skal, filtrerer du den ved at lægge et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Hæld snapsen gennem filteret.

Nu har du en aldeles dejlig hyldebærsnaps, som du nu kan vælge at søde yderligere eller fortynde med mere snaps. Smag dig frem og del evt. snapsen op i to eller lav dobbeltportion, så du har mulighed for at lege lidt med smagen.

God fornøjelse!

Hjemmelavet hyldebærsnaps

 

Hyldebærsnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar