Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • hjemmelavet hybeneddike
    Hybeneddike
    • 15. september 2021
  • Hyldeblomsteddike
    Hyldeblomsteddike
    • 21. juni 2019
  • Hjemmelavet roseneddike
    Roseneddike
    • 27. juni 2014
  • Nem opskrift på æbleeddike
    Hjemmelavet æbleeddike
    • 18. oktober 2018
  • Rosengelé
    Rosengelé
    • 4. juli 2016
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
396
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Hjemmelavet hyldebærsnaps
  • Kryddersnaps

Hyldebærsnaps – en næsten portvinsagtig kryddersnaps

  • 8. november 2018
  • Trine Ellegaard
Total
41
Shares
0
41
Gå til opskrift Udskriv

Hyldebærsnaps er en særlig snaps, synes jeg, for den bliver helt mørk og nærmest portvinsagtig. Og så er den perfekt til julebordet, hvor den står godt til fx den varme leverpostej med champignons og hjemmesyltede rødbeder. Hvis du er til portvin, er det måske lige en snaps for dig.

Lav snaps på hyldebær på nul komme fem – næsten

Det er utrolig let at lave hyldebærsnaps selv. Det eneste, det kræver, er en god gåtur i naturen (med mindre du har hyld i haven), en tur til købmanden efter en flaske klar Brøndum og så en god portion tålmodighed. Hyldebærsnaps er nemlig en af de snapse, som skal trække i lang tid. Og jo længere tid den trækker, jo mere portvinsagtig bliver den.

Som udgangspunkt behøver du ikke søde den ret meget, men det er samtidig en snaps, du kan gøre helt dessert-agtig ved at søde den lidt mere, end du ellers ville gøre. Den smager fremragende. Prøv dig frem i forhold til trækketid og smag. Snapsen vinder desuden ved lagring.

Hyldebærsaft er mørk og portvinsagtig

Opskrift på hyldebærsnaps

Neden for finder du den meget nemme opskrift på kryddersnaps lavet på hyldebær. Pluk bærrene, når de er helt modne, men helst ikke overmodne. Snapsen skal trække i mindst 1-2 måneder og gerne længere.

Det her med, hvor lang tid kryddersnaps skal trække, er i store træk et spørgsmål om smag og behag. Bær skal trække væsentligt længere tid end krydderurter og blomsterblade. Men hvis du synes, din hyldebærsnaps smager godt til jul, er der intet i vejen for, at du filtrerer og drikker den der.

Kan du godt lide at lave dine egne kryddersnapse og likører, så kan det være, at disse udvalgte og meget populære opskrifter også kunne inspirere dig:


Tranebærsnaps

Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus

Æblesnaps med rosmarin og peberkorn

Solbærrom – solbærlikør på rom

Rabarberlikør


Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps her

Hjemmelavet hyldebærsnaps

Hyldebærsnaps

Hyldebærsnaps er en særlig snaps, for den bliver helt mørk og nærmest portvinsagtig. Og så er den perfekt til julebordet, hvor den står godt til fx den varme leverpostej med champignons og hjemmesyltede rødbeder. Hvis du er til portvin, er det måske lige en snaps for dig.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 90 days d
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 0.5 flaske

Equipment

  • Sylteglas med låg
  • Glasflaske med låg

Ingredienser
  

  • 3,5 dl modne hyldebær
  • 3,5 dl klar, smagsneutral snaps, fx Brøndums klar snaps
  • ca. 1 spsk honning

Sådan gør du
 

  • Pluk et par store klaser hyldebær og pil bærrene af, så du får alt det grønne væk. Skyl bærrene godt og kog bærrene i 20 minutter, så du fjerner bærrenes naturlige giftstof.
  • Hæld vandet fra og hæld dem derefter på et stort sylteglas.
  • Tilsæt 1 spsk honning og hæld snapsen over.
  • Lad snapsen stå og trække i lang tid et mørkt sted. Gerne i 3-4 måneder.
  • Smag på snapsen i ny og næ, så du kan følge med i udviklingen af smagen.
  • Når du synes, snapsen smager som den skal, filtrerer du den ved at lægge et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i. Hæld snapsen gennem filteret.
  • Nu har du en aldeles dejlig hyldebærsnaps, som du nu kan vælge at søde yderligere eller fortynde med mere snaps. Smag dig frem og del evt. snapsen op i to eller lav dobbeltportion, så du har mulighed for at lege lidt med smagen.
Keyword Efterår, Hjemmebryggeri
Hjemmelavet hyldebærsnaps
Hyldebærsnaps
Total
41
Shares
Share 0
Pin it 41
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Blondie med aronia
  • Skærekager

Blondie med aronia og vanilje

  • 6. november 2018
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Græskar-porresuppe med creme fraiche
  • Supper

Cremet græskar-porresuppe

  • 12. november 2018
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Figensnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Figensnaps

  • Trine Ellegaard
  • 29. august 2024
Julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Se mere
  • Kryddersnaps
  • Workshops

Workshop i julesnaps & julelikør

  • Trine Ellegaard
  • 27. august 2024
Porsesnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Porsesnaps

  • Trine Ellegaard
  • 16. august 2024
Hybensnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Hybensnaps

  • Trine Ellegaard
  • 13. september 2022
Mirabellesnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Mirabellesnaps

  • Trine Ellegaard
  • 5. september 2022
Mælkebøttesnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Mælkebøttesnaps

  • Trine Ellegaard
  • 16. maj 2022
Tranebærsnaps
Se mere
  • Kryddersnaps

Tranebærsnaps

  • Trine Ellegaard
  • 21. januar 2022
Hjemmelavet æblesnaps med rosmarin og peberkorn
Se mere
  • Kryddersnaps

Æblesnaps med rosmarin og peberkorn

  • Trine Ellegaard
  • 9. oktober 2021
Pæresnaps med vanilje
Se mere
  • Kryddersnaps

Pæresnaps med vanilje

  • Trine Ellegaard
  • 2. oktober 2021
4 comments
  1. Carsten Røn siger:
    15. august 2022 kl. 13:43

    Hej Trine
    Jeg har `lige opdaget` din side.
    Hvor er der bare mange fede og lækre opskrifter, selvom jeg ikke har set alle endnu.

    Din hyldebær snaps lyder også lækker. Men skal bærrene ikke forarbejdes/koges op før brug. Har læst et andet sted, at bærrene kan være/er giftige ligesom de grønne stængler på hyld?

    Ser frem til at høre fra dig.
    Ha` en dejlig dag

    Venlige hilsner
    Carsten

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      16. august 2022 kl. 8:27

      Hej Carsten

      Dejligt at høre, at du har “opdaget” min blog 🙂 Velkommen til! Jo, det er helt korrekt, at det anbefales, at man koger hyldebærrene i 20 minutter, inden man bruger dem, for at fjerne de stoffer, der kan udvikle giftigt cyanid – også kaldes blåsyre. Det fremgår også af opskriften 🙂 Billederne er af lidt ældre dato, men det ser nu flot ud, ikke?

      God fornøjelse med produktionen!

      Mange hilsner Trine

      Svar
  2. Maria Hübner Kjøller siger:
    26. december 2022 kl. 23:08

    Hej Trine.

    Jeg har lavet hyldebærsnapsen med brombær og honning samt tilsat en vaniljestang. Fantastisk; særligt spædet op med Brøndumsnaps. Vi prøvesmagte den i dag (lavede den i september), og den smager jo fantastisk. Mit spørgsmål er derfor, hvor længe kan den holde? Jeg har lagt den på køl. Jeg går ikke ud fra, at den skal i fryseren? Vh Maria

    Svar
    1. Trine Ellegaard siger:
      27. december 2022 kl. 17:25

      Hej Maria

      Det lyder vel nok som en lækker kombi – jeg er glad for at høre, at resultatet er blevet så godt. Snapsen kan holde sig i flere år. Den vil udvikle mere karakter og måske vil du opdage, at den faktisk smager endnu bedre om et halvt eller et helt år. Den vil sikkert også danne lidt bundfald med tiden, men det kan du undgå at hælde i glasset ved ikke at ryste den først. Den kan sagtens opbevares ved stuetemperatur, men drikker I den afkølet, er det jo helt fint at have den stående i køleskabet.

      God fornøjelse med dit videre snapsebryggeri 🙂

      Mange hilsner Trine

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok