Likører

Solbærrom – solbærlikør på rom

Solbærrom – solbærlikør på romHar du modne solbær i haven, kan du lave denne intense og meget smagfulde solbærrom – en solbærlikør på rom. Drik den, som den er, eller miks den op i drinks – både kolde og varme. Du kan også drikke den iskold på en sommeraften.

Likør på solbær og rom

Dette er en særlig lækker likør, hvor solbærrene trækker i rom og sukker i 3 måneder. Laver du den nu, kan du have den klar til julemåneden og de kolde vintermåneder.

Det er meget nemt at lave sine egne likører, og sådan er det også med denne solbærrom. Der er ikke meget arbejde i det, til gengæld får du den dejligste og mest smagfulde likør til de kolde måneder. Du kan selvfølgelig også lave likøren på frosne bær og dermed lave den i det tidlige forår, så du har en dejlig likør til at mikse i drinks sommeren igennem. Eller blot gemme den likør, du laver nu – den kan snildt holde sig i et år.

Solbærlikør på rom har en dyb og intens smag af solbær, og den egner sig godt til både koldedrinks og varme drikke. Den smager fremragende at drikke opvarmet i de kolde måneder. Varm den fx op med en god æblemost.

Ønsker du en endnu sødere likør, kommer du blot mere sukker i fra starten.

Solbærrom – solbærlikør på rom

Opskrift på solbærrom – solbærlikør på rom

  • 250 g solbær
  • 6 dl rom
  • 75 g sukker

Skyl og rib solbærrene og knus bærrene let med en gaffel.

Kom dem i et stort sylteglas, som er skoldet.

Drys sukker over bærrene og lad det stå og trække på køkkenbordet med låg på et par timer.

Hæld rommen i sylteglasset, skru låg på igen og ryst blandingen.

Lad blandingen stå på køkkenbordet den næste måneds tid og ryst den dagligt.

Efter en måned stiller du glasset mørkt og køligt. Lad likøren stå og trække i yderligere 2 måneder.

Filtrer likøren, så du får en fin og ren solbærlikør.

Kom likøren i en rengjort og skoldet flaske og luk den til.

God fornøjelse!

Solbærrom – solbærlikør på romSolbærrom – solbærlikør på rom

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Avatar
    Svar Martin 27. august 2020 kl. 2:08

    Hejsa

    Bruger du hvid eller mørk rom til denne likør?

    • Trine Ellegaard
      Svar Trine Ellegaard 27. august 2020 kl. 6:13

      Hej Martin

      Jeg bruger faktisk gylden rom, for det er den rom, jeg synes smager bedst. Det er klart, at smagen vil blive forskellig alt efter, hvilken rom man anvender, men hvis du bruger en rom, du godt kan lide i forvejen, kan det ikke gå helt galt 🙂

      Mange hilsner
      Trine

    Skriv en kommentar