Menu
Varme drikke

Solbærgløgg

Solbærgløgg

Varme drikke hører efteråret og julen til! Denne smukke gløgg er lavet på solbærsaft, æblemost og lidt solbærrom eller creme de cassis og smager vidunderligt krydret og varmende. Den har et skønt fyld af rå æbler, mandler og krydderier, og kan også serveres som en alkoholfri varm drik.

Smuk og indbydende varm drik

Solbærgløgg er den smukkeste og mest indbydende varme drik lavet på (hjemmelavet) solbærsaft og ufiltreret æblemost. Tåler man alkohol, smager den skønt med enten lidt solbærrom eller creme de cassis i, men man kan også bruge en helt almindelig rom eller lignende.

Den varme drik har en vidunderlig krydret smag med en anelse vanilje og er fyldt med æblestykker og mandelsplitter som fyld. Derfor kan den også sagtens serveres som en alkoholfri varm drik til både børn og voksne.

Gløggen tager ingen tid at lave og er et rigtig godt og lækkert alternativ til den klassiske rødvinsgløgg eller æblegløgg.

Hjemmelavet gløgg af solbær og æble
Smuk og indbydende varm drik med en krydret bærsmag

Solbærrom eller creme de cassis

Den velsmagende røde gløgg laves på en hjemmelavet solbærsaft. Har du solbær i fryseren er det en saft, der er nem at lave selv. Men du kan også sagtens købe en god dansk solbærsaft i supermarkedet og bruge i stedet.

Solbærsaften blandes med ufiltreret æblemost – to ting, der går virkelig godt sammen – og krydres med vanilje, kardemommekapsler og stjerneanis. Det er helt vidunderlige smage sammen. Har du selv presset æblemost i løbet af efteråret, skal du selvfølgelig bruge den her.

Og har du lavet din egen solbærrom eller creme de cassis, så er det her jo en oplagt mulighed for at drikke den på fornuftig vis. Både solbærrommen og creme de cassis’en smager fuldstændigt fantastisk i solbærgløggen og gør den til noget helt særligt. Jeg vil i hvert fald mene, at den ikke kun skal drikkes i julemåneden, men hele efteråret og vinteren.

Mere solbær

Se alle opskrifter med solbær

Hjemmelavet solbærgløgg med solbærrom

Opskrift på solbærgløgg

Opskriften på solbærgløgg nedenfor er til to personer, og skal du lave til flere, ganger du blot opskriften op.

Først varmes solbærsaften op med æblemost og krydderier og derefter får den lov til at trække i mindst 30 minutter og også gerne en time, hvis tiden er til det. Derefter varmes drikken op igen og fyldes kommes i. Til sidst kommes enten solbærrom eller creme de cassis i. Dette kan man enten gøre i selve glassene eller i gryden, hvis alle skal have.

Får du lyst til at lave mere gløgg og krydrede varme drikke, så kan det være, du finder inspiration i nogle af mine mange andre opskrifter på varme drikke. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:


Vin chaud

Brombærtoddy

Mulled apple


Se alle opskrifter på varme drikke

Krydret solbærgløgg med creme de cassis
Solbærgløgg

Solbærgløgg

Varme drikke hører efteråret og julen til! Denne smukke gløgg lavet på solbærsaft, æblemost og lidt solbærrom eller creme de cassis smager vidunderligt krydret og varmende. Den har et skønt fyld af rå æbler og krydderier, og kan også serveres som en alkoholfri varm drik.
Tilb. tid 10 min
Trækketid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret varme drikke
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl rå solbærsaft
  • 3 dl ufiltreret æblemost
  • 1/2 stang vanilje
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 æble skåret i tern
  • 20 g mandelsplitter
  • 4-8 cl solbærrom eller creme de cassis

Sådan gør du
 

  • Kom solbærsaft og æblemost i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Giv hver kardemommekapsel et tryk, så smagsstofferne frigives.
  • Kom vaniljestang og -korn, kardemommekapsler og stjerneanis i gryden og varm langsomt blandingen op indtil kogepunktet. Sluk for gryden og lad gløggen stå og trække i 1/2-1 time.
  • Skær æblet i små tern.
  • Varm gløggen op igen til kogepunktet og tag gryden af lige før, gløggen begynder at koge, så den er rygende varm. Hæld æblestykker, mandelsplitter og solbærlikør i og server med det samme i to store glas.

Noter

OBS: Du kan også hælde solbærlikøren, rommen eller hvad du nu bruger i glassene i stedet for i gryden. På denne måde kan hver person selv dosere, hvor meget alkohol, der skal i og det er nemmere at servere gløggen alkoholfri på samme tid.
Keyword Advent, Efterår, Jul, Solbær
Smuk krydret varm drik med solbær og æble

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.