Jul

Gløggessens – lav din egen gløggekstrakt til jul

Hjemmelavet gløggessensSkal du lave gløgg i julemåneden? Så prøv at lave din egen gløggessens, som kan hæve din rødvinsgløgg op på et højere smagmæssigt niveau. Lav ekstrakten nu, lad den trække et par uger og lav så en fortryllende rødvinsgløgg i december.

Gløgg skal der til

Og helst hjemmelavet! Jeg tror ikke, jeg kender nogen, som rent faktisk kan lide gløgg lavet på den billige gløggekstrakt, som kan købes i supermarkederne. Nej! Skal man have gløgg, så skal det være rigtig gløgg lavet på en god og krydret (og lidt stærk) gløggessens.

Og denne essens er simpelthen så nem at lave og tager ingen tid.

Det sjove ved at lave denne gløggessens er, at du kan lege med alle krydderierne og komme lige præcis de smage i gløggessensen, som du godt kan lide, og dermed skabe din helt egen version. Tag derfor opskriften nedenfor som vejledende.

Hjemmelavet gløggessens

Opskrift på hjemmelavet gløggessens (giver ca. 1/2 liter)

Alle hele krydderier kan selvfølgelig erstattes af stødte krydderier, hvis ikke du har det hele på lager.

  • 1 hvidtøl
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 usprøjtet citron
  • en stykke frisk ingefær på ca. 2 cm skåret i skiver
  • 1 hel muskatnød
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 1 lakridsrod
  • 10 nelliker
  • 2 tsk. hel allehånde
  • 4 kanelstænger af de korte eller 2 af de lange
  • 2,5 dl klar smagsneutral snaps

Hæld hvidtøl og sukker i en gryde og bring det i kog, så sukkeret smelter.

Lad blandingen køle lidt af .

Flæk vaniljestangen, skær ingefær, citron og appelsin i skiver.

Læg det hele i gryden sammen med kardemommekapsler, muskatnød, kanelstænger, lakridsrod, nelliker og allehånde. Du kan give kardemommen og muskatnødden et par slag i morteren, så smagen frigives.

Hæld snapsen over og rør det hele godt rundt.

Kom blandingen i et stort sylteglas med låg og lad gløggessensen trække i minimum et par uger og gerne længere.

Si alle krydderierne fra inden brug, og varm gløggessensen op med rødvin og evt. portvin og tilsæt hakkede mandler og nogle gode rosiner.

Hjemmelavet gløggessens

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar