Danske pebernødder bager vi altid, men de seneste år har vi også føjet svenske pepparnötter til vores julebagning. De svenske pebernødder laves, lidt misvisende ifølge navnet, uden peber – men smager fantastisk alligevel.
Alle elsker pebernødder
Børnene tror ikke, det kan blive jul uden pebernødder og helst flere forskellige af slagsen. Så vi bager pebernødder i store mængder og forærer da også en hel del af dem væk i løbet at julemåneden.
Heldigvis er pebernødder nemme at bage, og det er de svenske pepparnötter også. Som regel er det mig, der rører småkagedejen sammen, og mine piger, der triller alle pebernødderne og bager dem.
Vi hjælpes alle ad med at spise dem. Vupti, så er der røget 10 pebernødder ned. Det er godt, at grønne januar kommer efter kage- og chokoladebrune december.
Svenske pepparnötter er sprøde, krydrede og delikate. De er lette og smager helt sikkert af en mere, og både børn og voksne er vilde med dem.
Vi bager altid i store mængder. Er du mere til små mængder hjemmebagte småkager, halverer du blot mængdeanvisningerne i opskriften. Vi triller dem lidt større end vores danske pebernødder, fordi de er så lette og luftige. Og så skal danske og svenske pebernødder jo ikke være helt ens.
Opskrift på svenske pepparnötter (ca. 70)
- 250 g smør
- 200 g sukker
- 1 spsk sirup
- 1 æg
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 400 g hvedemel
- 2 tsk natron
Bland smør og sukker i en røreskål – jeg bruger en røremaskine.
Tilsæt sirup, ægget og krydderierne.
Bland mel med natron og rør det i dejen.
Sæt dejen på køl i en halv times tid.
Tril dejen til kugler med 1 – 1 1/2 cm i diameter.
Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand mellem dem, da de vil flyde en smule ud.
Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter. Afkøl pepparnötterne på en bagerist og opbevar på glas eller dåse, når de er helt kølet af.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer