Et krydret julebrød smager fantastisk til eftermiddagskaffen eller som lidt ekstra til julemorgenmaden. Det kaldes et brød, fordi man smører skiver af brødet med smør eller marmelade. Og dét er godt!
En slags krydret kage til jul
Krydret julebrød med æblesmør er i princippet en kage, men spises som brød med smørelse på, lidt på samme møde som ølbrød eller sirupsbrød. Og næsten alt smørelse kan bruges: Hjemmelavet æblesmør (eller en anden frugtsmør), hjemmelavet nutella, marmelade og gelé eller blot almindelig smør fra køleskabet.
Netop derfor egner julebrødet sig så fortrinligt til et julemorgenbord eller som det søde indslag til en julebrunch, fordi smørelsen allerede står på bordet. Og den krydrede kage smager altså vanvittigt godt, når den kommer lun fra ovnen.
Kagen er temmelig let at bage, og der skal ikke gøres så meget ud af den efterfølgende. Den skal blot skæres i skiver og serveres med det smørelse, man nu en gang har på lager. Server den gerne lun og nybagt eller lun den indpakket i stanniol i 10 minutter inden servering de næste par dage.

Opskrift på krydret julebrød
Lige her under finder du opskriften på den dejlige krydrede kage. Opskriften indeholder æblesmør med kanel, som du selv kan lave, og det giver kagen en fantastisk struktur og smag. Samtidig kan man bruge æblesmørret til at smøre på kagen, når den kommer ud af ovnen. Æblesmør er ganske nemt og en fantastisk ting at lave i løbet af efteråret og vinteren.
Se opskriften på æblesmør med kanel her.
Kan du godt lide hyggelige og krydrede kager i løbet af efterår og vinter, så find også gerne inspiration i nogle af mine mange andre kageopskrifter. Her er et lille udpluk:
Peanutkage med karamelliseret top
Pærekage med marcipan og mandler

Krydret julebrød med æblesmør
Ingredienser
- 150 g smeltet smør
- 300 g sirup
- 2 æg
- 1/2 dl kærnemælk eller fløde
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødte nelliker
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 1/2 tsk stødt allehånde
- ca. 100 g æblesmør
Sådan gør du
- Smelt smørret og rør smør og sirup sammen i en røreskål.
- Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt.
- Kom kærnemælk/fløde i.
- Bland hvedemel sammen med bagepulver og alle krydderierne og hæld melet i sirupsblandingen lidt af gangen. Rør det til en jævn og cremet masse.
- Hæld dejen i en brødform og læg klatter af æblesmør ovenpå dejen. Kør med en kniv rundt i dejen, så æblesmørret bliver hvirvlet ind i den og fordelt. Pas på, at æblesmørret ikke kommer helt ud i kanten og bunden af formen, da æblesmørret vil brænde sig fast her.
- Bag det krydrede julebrød ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.
- Lad brødet køle af på en bagerist og server det lunt med æblesmør, kanelsmør, marmelade eller blot almindeligt smør.
