Hjemmelavet sirup

Æblesirup med vanilje

Hjemmelavet æblesirup med vaniljeHjemmelavet æblesirup med vanilje er uomgængeligt at lave her i efteråret – det er en fantastisk måde at omsætte sin æblehøst på. Siruppen smager skønt på alt fra yoghurt til pandekager eller blot med et lille skvæt i en kop te.

Den intense æblesmag

Når man koger en sirup, koger man så at sige smagen ind, så den bliver koncentreret og meget intens. Det, synes jeg, er det allerbedste ved sirup: Den intense smag.

Og når vintermørket nærmer sig, kan en god sirup få mig til næsten at smage sommeren eller det tidlige forår, fordi frugtens eller bærrenes smag og duft bliver fanget i glasset. Hurra for hjemmelavet sirup!

Hjemmelavet æblesirup med vanilje

Opskrift på hjemmelavet æblesirup med vanilje

  • 5 dl ufiltreret æblemost
  • 200 g sukker
  • 1/2 flækket vaniljestang

Hæld æblemost og sukker i en lille gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både vaniljekorn og -stang i gryden.

Varm gryden op til siruppen kommer i kog, skru derefter ned på medium varme og lad siruppen småsimre i ca. 20 minutter.

Hold hele tiden øje med siruppen og skru ned, hvis det begynder at boble eller sprutte for meget.

Siruppen skal koge ind til cirka det halve og blive mørkere end æblemosten var i udgangspunktet. Du skal lade siruppen stå og småkoge, indtil den har den rette konsistens.

Det kan være en smule svær at se, hvornår siruppen er klar, da der jo er ganske stor forskel på, hvor tyk den er, når den er varm og kold. Tag derfor en lille skefuld og hæld på en kold tallerken og tjek, hvor flydende den er, når den har fået lov at køle af. Er den meget tyndtflydende, skal din sirup koge lidt mere. Er den blevet for tyktflydende, gør du bare det, at du tilsætter lidt mere vand og lader koge et par minutter mere.

Hæld siruppen på flaske straks den er færdig, men vent med at sætte prop/låg på indtil den er helt kølet af.

God fornøjelse!

Æblesirup med vanilje

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar