Denne italienske æblekage er fyldt med æbler i skiver både i selve kagen og på toppen og opfylder alle drømme om lækker æblekage til kaffen. Kagen er let og saftig og utrolig nem og hurtig at bage.
Italiensk kage til kaffen
Toscansk æblekage er en let, luftig og saftig kage, som ikke tager lang tid at bage. Den består af en utrolig lækker kagedej med vanilje og let citronsmag, hvor der blandes æbleskiver i – så mange som du har lyst til. Og så pyntes kagen desuden med æblebåde på toppen, inden den bages i ovnen.
Det betyder, at der både er æbler i kagen og ovenpå kagen, og det gør den virkelig lækker. Det er en helt enkel kage uden de store armbevægelser, men med masser af smag af æble og vanilje og citron. Og så er den virkelig saftig.
Du kan bruge lige præcis de æbler, du har i haven eller i køleskabsskuffen. De må gerne være en anelse syrlige, men det behøver ikke at være madæbler. Jeg bruger de spiseæbler fra vores have, som ikke er helt modne endnu, og som sidder på den side af træet, hvor der ikke kommer så meget sol. Og de er perfekte i kagen.
Opskrift på toscansk æblekage
Du finder den hurtige og nemme opskrift på den italienske kage med æbler lige nedenfor. Denne kage hylder virkelig æblet, som får en god smagsmæssig plads i kagen flankeret af vanilje og lidt citronskal.
Jeg synes, at toscansk æblekage er bedst at servere med en syrlig creme til. Det kan være ren cremefraiche eller rørt op med lidt vanilje. Det kan også være flødeskum, som er rørt op med cremefraiche, skyr eller lignende. Det klæder kagen bedst med en lidt tung og lettere syrlig creme – evt. overhældt med en lille smule æblesirup med vanilje.
Æblekager fra hele verden
Næsten hvert land har sin egen æblekage, og får du lyst til at bage andre æblekager, så tjek også nogle af mine mange andre opskrifter på kager med æbler. Her er et udpluk til inspiration:
Tarte tatin – opskrift på fransk æbletærte
Toscansk æblekage
Equipment
- 1 springform, 22 cm
Ingredienser
- 3-4 æbler, ca. 500 g
- Saften af 1 citron
- 200 g sukker
- 3 medium æg
- 125 g smeltet smør
- 1,5 dl mælk
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- revet skal af 1 citron
- flormelis til at drysse på kagen, når den er bagt
Sådan gør du
- Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både. Kom æblebådene i en skål med friskpresset citronsaft, så de ikke bliver brune.
- Pisk sukker med æggene, til det er hvidt og skummende, ca. 5 minutter.
- Hæld mælken i det let afkølede smeltede smør og pisk det i æggemassen.
- Tilsæt de tørre ingredienser og revet citronskal og vend dem forsigtigt i dejen uden at piske.
- Gem nogle æblebåde til at pynte på toppen af kagen og vend resten i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform og dekorer toppen med resten af æblebådene.
- Bag kagen ved 175 grader i 50-60 minutter.
- Lad kagen køle af i ca. 10 minutter, drys let med flormelis og server den lun med cremefraiche eller lignende til.