Menu
Skærekager

Norsk æblekage

Norsk æblekage

Norsk æblekage er nem og hurtig at bage og har den dejligste krydrede smag med farin- og mandeltopping, der næsten minder lidt om brunsviger. Brug gerne dine æbler fra haven.

Æblekage bliver man aldrig træt af

Der er nu ikke noget som æblekager, og denne norske en af slagsen udmærker sig ved at have et “låg” af brun farin og mandler, som er virkelig lækker og smagfuld. Den smager af efterår og krydret varme.

Det er nemlig dejligt at lave forskellige slags æblekager henover sæsonen, så man ikke spiser det samme hver gang. Vi laver ganske ofte gammeldags æblekage, som jo altid smager vidunderligt lige som bondepige med slør. Men verdens bedste æblekage med brombærkompot bliver bagt flere gange i løbet af efteråret, mens brombærrene er i sæson. En pendent til denne norske æblekage er sydfynsk æblekage, som også har et “låg” af lækkerier.

Server gerne norsk æblekage lun og friskbagt – evt. sammen med en klat cremefraiche eller letpisket fløde. Men kagen smager dejligt bare i sig selv og er oplagt at tage med på tur sammen med kaffe i en termokande. Nemt!

Hjemmebagt norsk æblekage

Opskrift på norsk æblekage

Nedenfor finder du opskriften på den lækre norske æblekage, men hvis du har masser af æbler i haven, så kan disse opskrifter måske også inspirere dig:

Æblesmør med kanel

Æblesirup med vanilje

Krydret julebrød med æblesmør

Hjemmelavet æblegastrik

Hjemmelavet æbleeddike – den nemme udgave

Krydrede speltboller med æble

Norsk æblekage

Norsk æblekage

Norsk æblekage er nem og hurtig at bage og har den dejligste krydrede smag med farin- og mandeltopping, der næsten minder lidt om brunsviger. Brug gerne dine æbler fra haven.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Ret Kage
Antal 8 personer

Equipment

  • Springform 20 cm

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 150 g stuetempereret smør
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 3-4 skrællede æbler

Topping

  • 3 spsk brun farin
  • 1/2 dl hakkede mandler
  • 1 spsk kanel
  • et par klatter smør

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og sukker til det er hvidt og tilsæt derefter æggene ét ad gangen.
  • Rør de tørre ingredienser i dejen skiftevis med mælk.
  • Hæld dejen i en smurt springform.
  • Skær de skrællede æbler i tynde skiver, læg dem ovenpå dejen og pres dem godt ned. Du kan enten lægge dem som et "låg" ovenpå kagen eller du kan presse dem ned, så de bliver en del af selve kagen.
  • Bland alle delene til toppingen sammen og drys den over kagen.
  • Bag den norske æblekage ved 180 grader i ca. 1 time.
  • Lad kagen køle lidt af og server derefter med det samme – gerne med en klat letpisket fløde.
Norsk æblekage
Norsk æblekage

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar