Kager

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med flødeskumDer er simpelthen næsten ikke noget bedre end gammeldags æblekage med flødeskum. Selv om det ofte er i efteråret, at vi laver æblekage, er der intet i vejen for også at lave denne afsindigt lækre dessertkage i de kolde, triste vintermåneder. Jeg bilder mig ind, at æblerne gør den lidt, bare lidt, sund.

I denne opskrift er den klassiske æblekagerasp udvidet med mandler, hvilket giver en knasende lækker rasp med nøddesmag og bid i.

Gammeldags æblekage anrettet i glasOpskrift på gammeldags æblekage

  • 6 – 8 æbler
  • ca. 1/2 liter vand
  • en håndfuld hakkede mandler
  • ca. 150 g rasp
  • ca. 25 g smør
  • 1 – 2 tsk. sukker
  • 2 1/2 dl piskefløde

Skræl æblerne og skær dem i store tern. Kom dem i en gryde med vand og kog dem over svag varme med låg på i ca. 10 minutter til æblerne er kogt møre og er blevet til en grød. Hvis du bruger madæbler eller meget syrlige æbler, kan du smage grøden til med lidt smør og sukker, mens den er varm. Sæt derefter æblegrøden til afkøling.

Rist de hakkede mandler sammen med raspen i smørret på en pande indtil det er gyldent og lækkert. Køl æblekageraspen af.

Tilsidst pisker du fløden cremet og lækker – pas på med ikke at piske den for meget.

Lav æblekagen lagvis ved at starte med rasp, derefter æblegrød og tilsidst flødeskum. Du kan pynte toppen med en klat ribsgelé, revet mørk chokolade eller med det sidste af raspen, som jeg har gjort her.

God fornøjelse med at lave gammeldags æblekage 🙂

Æblekage med flødeskum og rasp

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar