Kager med æbler hører til efteråret, når vi høster de mange æbler fra haverne. Der findes flere æblekager i verden, end vi kan tælle på ti hænder, og det gør det virkelig spændende at udforske æblekageverdenen.
Æblekager! Hvem elsker ikke en god æblekage med kanel og letpisket flødeskum? Eller en gammedals æblekage lagt sammen af æblekompot, knasende makroner og flødeskum.
Kager med æbler på den ene eller anden måde fylder meget i efterårets bagekøkken og med god grund. For det er en elsket kage og en fantastisk måde at bruge årets æblehøst på.
Og skal man spise kage med æbler hele efteråret, er det nu dejligt med variation. Her under finder du derfor et skønt udvalg af opskrifter på forskellige æblekager til inspiration.
De klassiske kager med æbler er dem, vi laver oftest i Danmark. Udover gammeldags æblekage, er det æblekage med kanel eller marcipan, bondepige med slør og en klassisk æbletærte.
Men hvert eneste land, der har æbletræer, har sin egen æblekage, og derfor findes der simpelthen så mange variationer af den klassiske kage i verden. Mange minder om hinanden, men nogle skiller sig også ud. En fransk tarte tatin er fx noget helt specielt og en kage, man skal unde sig selv at lave.
God fornøjelse!

Æblekage med crumbletopping
Denne æblekage med kanel og crumbletopping serveres med flødeskum og en mørk karamelsauce, som kan laves på 5 minutter. Og det er åh så lækkert. En rigtig efterårskage: Saftig, sprød og smagfuld på én gang og med lækker karamel, der lige sætter prikken over i’et.
Æblekager fra hele verden
Hver land har sin æblekage, og det gør det jo vanvittigt spændende at bage nye æblekager. Hvis man vel at mærke er frisk på at prøve nye varianter. For selv om hver land præsenterer sin særlige udgave af en æblekage, så ligner nogle af dem til forveksling hinanden og indeholder mange af de samme ingredienser.
Kanel er et gennemgående krydderi i æblekager, og æbler og kanel passer da også som fod i hose sammen. Det gør æbler og vanilje nu også, og vanilje er også at finde i mange æblekager. Derudover kombineres æbler ofte med citron, makroner, nødder, marcipan, karamel og crumble.

Rå æblekage
Rå æblekage har den dejligste både friske og syrligt-søde smag pakket ind i blød og cremet flødeskum og knasende makroner. Og åh, hvor er det dog lækkert, når de revne æbler får selskab af disse gode sager. Nogle gange må det gerne være nemt, og denne æblekage af revne æbler, makroner og flødeskum tager ingen tid at lave.
Gammeldags æblekage og sammenlagte æblekager
Gammeldags æblekage er jo en sand dansk klassiker og en virkelig elsket æblekage i vores eget land. Bondepige med slør er en variant af den gammeldags æblekage, men med sprødristet sød rugbrød som det knasende mellemlag.
Gammeldags æblekage findes i et utal af variationer – sikkert fordi man laver den en lille smule forskelligt fra egn til egn. Og fordi moderne tider ændrer og fornyer gamle opskrifter. Æblekagen kan således både laves med knuste makroner, æblekagerasp, sukkerristede nødder og havregryn. Og sikkert meget mere.
Krydrede æblekager med kanel
Kanel er æblekagens tro følgesvend, og der er da heller ikke meget der måle sig med en mundfuld lun æblekage med kanel og flødeskum, der smelter. Mums. Der er kanel i mange æblekager, men her er der nogle opskrifter på æblekager, hvor kanel fylder særlig meget.

Blåbær-æble crumble
Der er ikke noget som en lækker crumblekage om efteråret, og denne her med blåbær og æble er noget så lækker. Den sprøde og smagfulde crumble med nødder og marcipan på toppen smager perfekt sammen med den søde bær- og frugtkompot nedenunder.
Passer godt til æblekage
Her er opskrifter på æbletilbehør, som passer godt til æblekage. Lav fx den dejligste vaniljesirup eller karamel til at hælde over flødeskummet eller server æblesmør til krydret æblebrød med æblesmør. Æblekompotten kan bruges til gammeldags æblekage, og de varme drikke sætter prikken over i’er, når der serveres æblekage en kold efterårsdag.