Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Hjemmelavet æblegastrik
    Hjemmelavet æblegastrik
    • 15. november 2019
  • Estragoneddike
    Estragoneddike med rosenpeber
    • 20. juli 2019
  • Mirabellesaft med ingefær
    Mirabellesaft med ingefær
    • 1. september 2021
  • Syltede kvæder
    Syltede kvæder
    • 3. november 2022
  • Jordbærmarmelade med hyldeblomster
    Hjemmelavet jordbærmarmelade med hyldeblomster
    • 29. juni 2018
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
396
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Andesteg
  • Tema

Mad til mortensaften

  • 2. november 2022
  • Trine Ellegaard
Total
1
Shares
0
1

Andesteg står på menuen mortensaften sammen med de klassiske hvide og brunede kartofler og den elskede andesauce. Her er opskrifter til hele mortensaftenmiddagen inklusiv dessert og likør, som du kan lave selv. For at gøre det hele lidt nemmere på mortensaften, får du også opskrift og fremgangsmåde til at lave andesteg dagen før, som er saftig og mør til servering næste dag.

Mad til mortensaften

Her finder du opskrifter på mad til mortensaften. Traditionen tro serverer vi hvert år i november en mortensaftenmenu, som typisk består af mortensand (som jo bare er en stegt and lige som til jul) med hvide og brune kartofler, rødkål, en god andesauce, surt og måske halve æbler med gelé og franske kartofler.

Det ER jo en lækker menu, som de fleste gentager juleaften, hvor vi også typisk spiser andesteg. Her varierer middagen dog noget, da andestegen erstattes af alt fra flæskesteg og medister til gåsesteg og kalkun.

Til morgensaftenmenuen hører også en god kålsalat, som gerne må være med syrlige elementer for at balancere den lidt fede mad til mortensaften. Her er det oplagt at bruge appelsiner, syltede rødløg og granatæblekerner.

Desserten er ofte risalamande med kirsebærsauce, men prøv også at udskifte med en tranebærsauce eller lave en hel anden efterårsdessert – gerne med en god hjemmelavet likør til.

God fornøjelse!


Andesteg – mad til mortensaften og julemiddagen

Andesteg dagen før

Her får du opskrift og fremgangsmåde til at lave den gode andesteg dagen før, den skal serveres – en fordel, hvis mortensaften falder på en hverdag. Der er en stor forskel på at stege anden dagen før og have lidt mindre stress på omkring middagen – og anden smager mindst lige så godt. Læs med her og se, hvordan du gør.

Se, hvordan du steger saftig and dagen før


Mortensaften

Mortensaften er altid aftenen den 10. november, som er dagen før mortensdag. Mortendag er en mindedag for Morten Bisp, et navn, som egentligt er en fordanskning af Martin af Tours. Han bliver også kaldt også kaldet Den Hellige Martin eller Sankt Morten.

Morten Bisp ville i al sin ydmyghed ikke vælges som den nye biskop i Tours, og gemte sig defor blandt gæssene, men han blev afsløret, da gæssene skræppede op. Der findes forskellige versioner af historien om, hvorfor man begyndte at spise gås på Mortens Bisps mindedag, men med tiden er gåsen blevet til en and. Og den dag i dag spiser vi stadig and til mortensaften.


Den gode andesauce og hjemmelavet rødkål

Til den lækre andesteg skal der selvfølgelig laves den lækreste brune andesauce med god smag samt en krydret rødkål. Her er opskrifter og fremgangsmåde for begge dele.

Den gode andesauce
Se mere
  • Tilbehør

Den gode andesauce

  • Trine Ellegaard
  • 22. december 2020
Her får du opskriften på den gode andesauce til juleaften. Saucen laver du på skroget fra anden, som du steger dagen før. På den måde får du en sauce, som virkelig smager af noget, og som dine…
Se mere
Hjemmelavet rødkål med julekrydderier
Se mere
  • Tilbehør

Rødkål med julekrydderier

  • Trine Ellegaard
  • 23. december 2017
Ingen julemiddag uden hjemmelavet rødkål med julekrydderier. Har man først prøvet at lave sin egen rødkål, kan man aldrig vende tilbage til køberødkål på glas. Det er simpelthen en helt anden…
Se mere

Brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler hører til mortensaften-middagen og til andre gode gamle klassiske danske retter. Her får du opskriften på, hvordan du laver dejligt karamelliserede kartofler og en guide til at få dem helt brune med et smukt tykt lag af karamel.

Se opskriften på brunede kartofler

Perfekte brunede kartofler til julemiddagen

Salater til mortensaften-middagen

Når vi taler om mad til mortensaften, hører der også en god salat til. Og den må gerne være en smule syrlig og en anelse bitter, så den kan balancere de mange “fede” elementer i middagen. Appelsiner er godt, lige som syltede rødløg. Og så er grønkål og rødkål jo årstidens lækreste friske råvarer, som er gode i salater. Det er altid smukt at pynte med granatæbler om vinteren.

Rødkålssalat med grønkål og valnødder
Se mere
  • Salater

Rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder

  • Trine Ellegaard
  • 9. december 2019
Denne smukke og indbydende rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder pynter på ethvert spisebord og er fantastisk at servere både til mortensaftenmiddagen og til julemiddagen! Den er…
Se mere
Appelsinsalat
Se mere
  • Salater

Appelsinsalat med syltede rødløg

  • Trine Ellegaard
  • 18. december 2014
Denne salat med appelsiner, granatæbler, grønkål og syltede rødløg er den smukkeste julesalat i julens varme farver. Salaten er helt enkel og utrolig afbalanceret og velsmagende. Og så tager…
Se mere

Dessert til mortensaften

Hvad spiser man til dessert mortensaften? Mange spiser risalamande med kirsebærsauce, hvilket jo også er utrolig lækkert. Hvis man synes, det minder for meget om juleaften, kan man evt. erstatte kirsebærsaucen med en anden sauce. Fx en tranebærsauce, som er helt oplagt at lave, da det er sæson for tranebær i november. Tranebær er samtidig lidt mere syrlige end kirsebær, hvilket giver en god balance i desserten

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Risalamande

Her er opskrift og fremgangsmåde på den bedste risalamande lavet på økologisk sødmælk og fløde, økologiske risengryn, rørsukker og en god vanillestang. Her må man ikke gå på kompromis!

Se opskriften på risalamande

Risalamande cheesecake

Denne cheesecake smager af risalamande med kirsebærsauce og er noget så lækker. Det er en perfekt juledessert at servere til julefrokost i juledagene mellem jul og nytår, da den kan laves af rester, eller som et alternativ til risalamande til mortensaften.

Se opskriften på risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake

Likør til desserten

Og så hører der selvfølgelig en lille likør til desserten mortensaften. Hvad med at lave din egen hjemmelavede likør? Det er ganske nemt, og det smager fremragende. En likør, der passer godt til mortensaftenmenuen er fx en italiensk limoncello eller en hjemmelavet appelsinlikør. Begge dele smager vidunderligt. Men det kunne også være en smuk rød hibiscuslikør eller en hjemmelavet kirsebærlikør.

Hibiscuslikør
Se mere
  • Likører

Hibiscuslikør

  • Trine Ellegaard
  • 8. januar 2020
Bare farven i sig selv gør denne hibiscuslikør enormt tiltrækkende og indbydende. Men likøren smager også virkelig skønt med en sødlig-syrlig smag af røde blomster og citrus. Frisk og fyldig…
Se mere
Lav din egen appelsinlikør
Se mere
  • Likører

Appelsinlikør – opskrift på hjemmelavet likør med appelsin

  • Trine Ellegaard
  • 3. november 2019
Hvis du er vild med limoncello, garanterer jeg, at du også vil være vild med denne hjemmelavede appelsinlikør. Den smager virkelig skønt og er perfekt at servere i juletiden – og resten af året.
Se mere
Hjemmelavet kirsebærlikør
Se mere
  • Likører

Kirsebærlikør – opskrift på hjemmelavet likør af kirsebær

  • Trine Ellegaard
  • 18. juli 2019
Det er nu, du skal lave din kirsebærlikør, hvis du gerne vil drikke den juleaften til risalamanden. At drikke sin helt egen hjemmelavede likør af kirsebær er en ren fornøjelse og 1000 gange…
Se mere
Italiensk limoncello
Se mere
  • Likører

Limoncello – opskrift på italiensk citronlikør

  • Trine Ellegaard
  • 15. januar 2019
Det er så nemt at lave sin egen limoncello og SÅ SMAGER DEN FANTASTISK! Det kan simpelthen ikke gå galt, når man laver denne klassiske italienske citronlikør selv. Det er pærenemt og med…
Se mere

Sådan laver du julemiddagen - en guide

Guide til julemiddagen

Guiden har fokus på, hvordan du både gør det let for dig selv og samtidig laver en rigtig god julemiddag – eller en mortensaftenmiddag – og derfor er der lavet en arbejdsplan over to dage. Du finder svar på, hvordan du laver en saftig and, laver den perfekte og mest smagfulde sauce, laver brunede kartofler, som er smukt indhyldede i karamel og en luftig og lækker risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce.

Se guiden til julemiddagen her

Total
1
Shares
Share 0
Pin it 1
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Kvædesirup
  • Hjemmelavet sirup

Kvædesirup

  • 1. november 2022
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Syltede kvæder
  • Syltede bær & frugter

Syltede kvæder

  • 3. november 2022
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Hjemmelavet kaffesirup
Se mere
  • Tema

Hjemmelavet kaffesirup

  • Trine Ellegaard
  • 16. november 2022
Hollandsk æblekage
Se mere
  • Tema

Æblekager

  • Trine Ellegaard
  • 15. oktober 2022
Morgenmadsblend med rødbede
Se mere
  • Tema

Sund og lækker morgenmad

  • Trine Ellegaard
  • 2. januar 2022
Hjemmelavet chokoladelikør
Se mere
  • Tema

Julens hjemmelavede snapse og likører

  • Trine Ellegaard
  • 10. november 2021
Butternut curry
Se mere
  • Tema

Krydrede karryretter

  • Trine Ellegaard
  • 6. november 2021
Lav din egen pumpkin spice latte med efterårskrydderier
Se mere
  • Tema

Hyggelig halloween

  • Trine Ellegaard
  • 15. oktober 2021
Hvidtjørnesnaps lavet på bær
Se mere
  • Tema

Efterårets hjemmelavede kryddersnapse

  • Trine Ellegaard
  • 27. september 2021
Frisk brombærtærte
Se mere
  • Tema

Sensommerens frugttærter og kager

  • Trine Ellegaard
  • 1. august 2021

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok