Salater

Appelsinsalat med syltede rødløg

JulesalatDenne appelsinsalat er simpelthen så julet og frisk, at vi laver den igen og igen i julemåneden. Og juleaften er den blevet en fast ret på julebordet. Appelsinerne hører julen til, men granatæblerne oplever vi som særligt julede med deres rubinrøde farve og glitrende glans på fadet.

De syltede rødløg ændrer salaten fra at være en ren frugtsalat til en “rigtig” salat, og appelsinsalatens samlede syrlighed passer utrolig godt sammen med den fede mad, vi får i julen, og skaber en god kontrast både farvemæssigt og smagsmæssigt.

Samtidig er det en salat, som vores børn elsker, og det er altid et plus. Vi laver ofte en “børnevenlig” version uden syltede rødløg og serverer så løgene ved siden af. Man kan også lave en bund af smukt og friskt grønkål for at give den noget mere fylde og tilføre endnu en skøn julefarve til fadet.

Opskriften på appelsinsalat med syltede rødløg til 5 personer

 • 100 g frisk grønkål
 • 3 – 4 appelsiner
 • kerner fra et halvt granatæble
 • 2 – 3 rødløg
 • 1 dl eddike
 • 1 dl sukker
 • salt

Start med at skære rødløgene i både og læg den i en gryde med eddike og sukker og en smule salt. Kom gryden i kog og lad rødløgene koge til de er møre. Her handler det lidt om smag og behag i forhold til, hvor møre du synes, rødløgene skal være. Du kan også regulere på syrligheden i lagen ved at justere på forholdet mellem eddike og sukker. Normalt siger man halvt eddike – halvt sukker, men ønsker du mere sødme, tilsætter du blot lidt mere sukker og omvendt.

Derefter skærer du enderne af appelsinerne og skærer derefter skallen af, så der ikke sidder hvidt tilbage. Skær nu appelsinerne i skiver og arranger dem fint på et fad oven på skyllet og hakket grønkål. Skrab granatæblekernerne ud af det halve granatæble ned i en skål.

Hæld nu de afkølede syltede rødløg over appelsinskiverne (de behøver ikke være helt kolde) og pynt tilsidst med granatæblekernerne.

Nu har du den smukkeste julesalat i julens varme farver. God fornøjelse!

Appelsinsalat

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Winnie hauge johnsen 28. december 2014 kl. 10:33

  Skøn og inspirerede at læse på din blog.
  Gode opskrifter, er vild med appelsinsalaten.
  Tak for dejlige opskrifter og billeder, glæder mig til at følge dig i 2015 !!!

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 29. december 2014 kl. 12:56

   Kære Winnie

   1000 tak 🙂 Er meget glad for at høre, at du føler dig inspireret. Ja, appelsinsalaten er virkelig lækker, og de syltede rødløg sætter lige prikken over i’et.

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar