Denne salat med appelsiner, granatæbler, grønkål og syltede rødløg er den smukkeste julesalat i julens varme farver. Salaten er helt enkel og utrolig afbalanceret og velsmagende. Og så tager den næsten ingen tid at lave.
Salat i julens farver
Denne appelsinsalat er simpelthen så julet og frisk, at vi laver den igen og igen i julemåneden. Og juleaften er den blevet en fast ret på julebordet. Appelsinerne hører julen til, men granatæblerne oplever vi som særligt julede med deres rubinrøde farve og glitrende glans på fadet.
De syltede rødløg ændrer salaten fra at være en ren frugtsalat til en “rigtig” salat, og appelsinsalatens samlede syrlighed og lettere sødme passer utrolig godt sammen med den fede mad, vi får i julen, og skaber en god kontrast både farvemæssigt og smagsmæssigt.
Samtidig er det en salat, som vores børn elsker, og det er altid et plus. Vi laver ofte en “børnevenlig” version uden syltede rødløg og serverer så løgene ved siden af. Bunden af smukt og friskt grønkål giver den noget mere fylde og tilføre endnu en skøn julefarve til fadet.
Opskrift på appelsinsalat med syltede rødløg
Opskriften er helt enkel med få ingredienser og meget nem at gå til. Først laves de syltede rødløg, som koges møre i en syltelage. Her handler det lidt om smag og behag i forhold til, hvor møre du synes, rødløgene skal være. Du kan også regulere på syrligheden i lagen ved at justere på forholdet mellem eddike og sukker. Normalt siger man halvt eddike – halvt sukker, men ønsker du mere sødme, tilsætter du blot lidt mere sukker og omvendt.
Har du i forvejen syltede rødløg stående i køleskabet, kan du sagtens anvende dem i stedet.
Får du lyst til at lave mere lækkert hjemmelavet julemad, så tjek også gerne mine andre gode opskrifter:
Rødkålssalat med grønkål, appelsin og valnødder
Hjemmelavet kirsebærsauce til juleaften
Se alle opskrifter til julemiddagen
Appelsinsalat med syltede rødløg
Ingredienser
Syltede rødløg
- 2-3 rødløg
- 1 dl lys eddike
- 1 dl sukker
- salt
Salat
- 100 g frisk grønkål
- 3-4 appelsiner
- 1/2 granatæble, kernerne herfra
Sådan gør du
Syltede rødløg
- Skær rødløgene i både og læg dem i en gryde med eddike og sukker og en smule salt. Bring gryden i kog og lad rødløgene koge, til de er møre.
Salat
- Skyl og hak grønkålen. Fjern evt. hårde stængler.
- Skær enderne af appelsinerne og skær derefter skrællen af, så der ikke sidder noget tilbage af de hvide hinder. Skær nu appelsinerne i skiver og arranger dem fint på et fad oven på skyllet og hakket grønkål.
- Skrab granatæblekernerne ud af det halve granatæble ned i en skål.
- Hæld nu de afkølede syltede rødløg over appelsinskiverne (de behøver ikke være helt kolde) og pynt tilsidst med granatæblekernerne.
- Server den smukke julesalat med det samme, eller film den og sæt den på køl til senere servering.
2 comments
Skøn og inspirerede at læse på din blog.
Gode opskrifter, er vild med appelsinsalaten.
Tak for dejlige opskrifter og billeder, glæder mig til at følge dig i 2015 !!!
Kære Winnie
1000 tak 🙂 Er meget glad for at høre, at du føler dig inspireret. Ja, appelsinsalaten er virkelig lækker, og de syltede rødløg sætter lige prikken over i’et.
Mange hilsner Trine
Comments are closed.