Denne aspargessalat lavet på grønne asparges, ristede valnødder og brødcroutoner er simpelthen så lækker og rigtig hurtig at lave. Brug salaten som tilbehør til en grillaften eller blot til aftensmaden.
En lækker grøn salat
En grøn aspargessalat med valnødder er en nem og hurtig salat at lave, hvis du fx har grønne asparges i haven eller har et bundt liggende i køleskabet fra supermarkedet.
Salaten laves med tyndtskårne asparges, som blandes med ristede valnødder og små ristede brødcroutoner. Derudover blandes der friskrevet parmesanost i, finthakket mynte og revet citronskal. Det hele vendes med en krydret oliedressing og kan evt. pyntes med spiselige blomster som fx små syrenblomster, der som regel blomstrer på samme tid, som der er asparges.
Parmesan, citron, mynte
Grønne asparges er en af forårets og den tidlige sommers dejligste grøntsager, og dyrker du selv asparges i haven, så ved du, at man har travlt, når asparges er i sæson. For de skal selvfølgelig bruges på mange forskellige måder, så man rigtigt kan nyde dem.
Det er selvfølgelig vigtigt at knække de grønne asparges af, mens de er fine slanke. De må helst ikke blive for store eller høje, så bliver de nemlig grove og trægede. Du kan nemt knække dine asparges af, når de har den rette størrelse og opbevare dem i køleskabet.
Du opbevarer dine grønne asparges bedst ved at sætte dem i et syltetøjsglas med lidt vand (med toppen opad), sætte en frostpose over med en elastik omkring og derefter stille dem i køleskabet.
Opskrift på grøn aspargessalat med valnødder
Du finder den meget nemme opskrift på den lækre forårssalat lige nedenfor. Du kan selvfølgelig tilsætte lige præcis de krydderurter, du har lyst til og behøver selvfølgelig ikke bruge mynte, hvis du ikke er vild med det. Jeg bruger en dejlig chokolademynte, som jeg synes giver et skønt pift til salaten.
Får du lyst til at lave flere lækre salater, så tjek gerne mine andre salatopskrifter ud:
Fennikelsalat med radiser og ost
Grøn aspargessalat med valnødder
Ingredienser
- 500 g grønne asparges
- 100 g valnødder
- 100 g brødcroutoner af tørt brød
- 1 dl friskrevet parmesanost
- 1 citron
- 1 stængel mynte
- 1/2-1 dl olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber
Pynt
- evt. friske syrenblomster eller andre spiselige blomster
Sådan gør du
- Bræk enden af alle asparges og snit dem fint på skrå.
- Hak valnødderne og rist dem let på en tør pande.
- Skær tørt franskbrød, surdejsbrød eller hvad du nu har i brødskuffen i små fine ten og rist dem i lidt olivenolie på en pande. Krydr med salt og peber.
- Hak mynten fint og riv parmesanost.
- Riv skallen af citronen fint og pres al saften ud.
- Bland valnødder, brødcroutoner, hakket mynte, revet parmesanost og revet citronskal i en skål.
- Tilsæt citronsaft og friskkværnet og rør rundt
- Tilsæt snittet asparges og lidt havsalt og vend det hele rundt sammen med 1/2-1 dl olivenolie. Smag til.
- Anret salaten på en tallerken eller et fad. Krydr med friskkværnet peber og drys frisk syrenblomster henover.