Her har jeg lavet en salat, som jeg kalder grøn og rød salat. Det er en helt enkel, men meget smagfuld salat, der består af frisk spinat, lynstegte radiser og grillede snackpebre krydret med persille, oregano og basilikum.
Salater i mange varianter
Sommeren igennem spiser vi stort set salat hver eneste dag, og derfor er det lækkert med salater i mange varianter. Salaten er for os noget af det bedste på middagsbordet eller på en grillaften, fordi det er det kreative indslag, som næsten altid er fyldt med lækkerier af en eller anden art.
Salaten er et sted, hvor man virkelig kan folde sig ud med sine friske og syltede grøntsager, krydderurter og blomster, og dressingen er der, hvor man kan lege med sine hjemmelavede kryddereddiker, sirupper og kryddersalte. Så alt i alt er sommersalaten en ren legeplads.
I denne salat er der leget med roser. Her er nemlig både syltede rosenblade i, og så er der brugt rosensalt og roseneddike i dressingen.
Og ellers er salaten holdt enkel – for nogle gange er det det bedste. Alting skal ikke i alle salater – det er på denne måde, man får variation.
Opskrift på grøn og rød salat (4 personer som tilbehør)
- ca. 200 g frisk spinat
- 2 røde snackpebre
- 10-12 lange radiser
- jomfruolivenolie til stegning
- rosensalt
- friskkværnet peber
- syltede rosenblade
- en håndfuld frisk persille
- frisk oregano
- frisk basilikum
Olie-eddikedressing:
- 4 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk roseneddike (eller en anden lys eddike)
- 1 tsk hyldeblomstsirup eller en anden sirup
- rosensalt
- friskkværnet peber
Skyl snackpebrene og skær dem i strimler. Grill dem på en grillpande eller steg dem på en stegepande, til de bliver bløde og lækre. Krydr dem med rosensalt og friskkværnet peber.
Skyl radiserne og skær dem i halve. Lynsteg dem på en pande i ganske få minutter. Krydr dem med rosensalt og friskkværnet peber.
Skyl spinaten og tør den. Fordel derefter spinatbladene på et fad.
Fordel grillet snackpeber og lynstegte radiser på spinaten.
Hak persillen og drys den over.
Lav dressingen: Rør olivenolie sammen med eddike og sirup og krydr med rosensalt og peber. Fordel dressingen over salaten.
Læg små klatter syltede rosenblade på salaten og pynt med oreganoblade og basilikumblade.
Server med det samme.
God fornøjelse!