Denne salat med grillede ferskner, tomater, krydderurter og burrata er en af vores absolut yndlingssalater henover sommeren. Den smager simpelthen vidunderligt og er perfekt som frokostsalat sammen med lidt godt brød eller som tilbehør til en grillaften.
Salat med de bedste ingredienser
Grillet ferskensalat med burrata er den mest fantastisk smagfulde og lækre salat. De grillede ferskner og den bløde cremede burrata gør salaten saftig og lækker, og den syrligt-søde vinaigrette sætter lige prikken over i’et.
Hovedingredienserne i salaten er selvfølgelig fersknerne og burrata-ost. Selv om burrata hører til i den dyre ende af supermarkedets hylder, så gør den altså salaten særlig lækker. Den kan næsten ikke erstattes af en anden ost.
Hvad angår fersknerne, så vælg gerne gule ferskner til salaten – de ser smukkest ud og har mere sødme i sig. med mindre du dyrker dine egne ferskner, så skal du selvfølgelig bruge dem.
Sådan griller du ferskner
Der er flere måder at grille ferskner på. Har du gang i enten gasgrillen eller kulgrillen udenfor, er det selvfølgelig oplagt at grille fersknerne med her. Vi har selv sådan en elektrisk bordgrill, som vi ofte bruger inden for, når vi skal have grillet få ting. Den er perfekt at grille ferskner på, da den er nem at styre og ferskerne får flotte grillmærker.
Har du ingen grill, kan du dog stadig lave “grille” fersknerne, Så steger du dem blot på en pande med en lille smule olie eller smør med kødsiden nedad. Steg den evn. som halve ferskner – særligt, hvis de er meget modne.
Opskrift på grillet ferskensalat med burrata
Der tager ikke voldsomt lang tid at lave denne skønne salat, da den i virkeligheden blot består af ganske få ingredienser. Hvis du har krydderurter i haven, må du endelig tilføje en masse af dem til salaten, da de giver ekstra smag. Du kan både kommer krydderurterne i vinaigretten og i selve salaten.
Får du lyst til at lave flere lækre salater, så find gerne inspiration i de andre salatopskrifter her på siden:
Grøn aspargessalat med valnødder
Grillet ferskensalat med burrata
Equipment
- grill eller grillpande
Ingredienser
Grillede ferskner
- 3-4 store gule ferskner
- 1-2 tsk olie til pensling
- havsalt og friskkværnet peber
Citronvinaigrette med urter
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
- 1 tsk revet citronskal
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk flydende honning
- 1/2 dl hakkede friske krydderurter, fx oregano, basilikum, dild eller bronzefennikel
- havsalt og friskkværnet peber
Salat
- 2 store håndfulde blandede salater
- grofthakkede krydderurter, som ovenfor
- ca. 10 små blommetomater eller lignende
- 1 hel burrata-kugle
Pynt
- masser af friske basilikumblade
- 1 stor spsk balsamico glaze
Sådan gør du
Grillede ferskner
- Skær fersknerne i halve og fjern stenene. Hvis fersknerne er faste nok til det, kan du skære dem i kvarte eller 8. dele.
- Varm grillen eller grillpanden op. Pensl fersknerne med olie og drys lidt salt og peber på. Grill fersknerne til de er møre. Undlad at flytte rundt på dem de første 2-3 minutter, så de får grillstreger.
- Fjern fersknerne fra grillen, når de er møre, og hæld evt. en tynd stråle honning over dem.
Citronvinaigrette med urter
- Bland olienolie sammen med citronsaft, revet citronskal, balsamico, honning og finthakkede friske krydderurter sammen i en lille skål.
- Krydr med salt og peber og stil til side.
Salat
- Skyl salaten og bred den ud over et fad eller en stor skål. Hak gerne flere krydderurter groft op og bland med salaten
- Skær blommetomaterne i tykke skiver og fordel ud over salaten.
- Fordel de grillede fersker ovenpå salaten.
- Læg burrataen enten hel i midten eller skrær den i mindre stykker og fordel den ud over salaten.
Pynt
- Læg en masse basilikum blade ud over salaten.
- Hæld balsamico glaze I en tynd stråle henover ferskensalaten.
- Server salaten straks sammen med et godt brød eller som tilbehør til en hovedret.