Menu
Hjemmelavet sirup

Pumpkin spice sirup

Pumpkin spice sirup

Efterårets must-have lækkeri: En efterårskrydret græskarsirup. Denne sirup smager som en drøm i pumpkin spice latte eller bare i din kaffe, i chai latte eller hældt over lidt flødeskum til en god kage. Siruppen kan laves på under en halv time og er pærenem at lave.

Græskarsirup

Lav den lækreste pumpkin spice sirup eller med andre ord en efterårskrydret græskarsirup. For det er faktisk ikke helt forkert, når der står græskarsirup. Siruppen er nemlig lavet på græskarpuré, græskar-krydderier og så selvfølgelig sukker og vand. Og den smager himmelsk fx i en café latte.

I virkeligheden er det en sirup, der kan hjælpe dig med at genskabe smagen i Starbucks berømte pumpkin spice latte med pumpkin pie spice. Det er vel er en af deres mest kendte kaffer og den mest populære kaffe i efterårsmånederne. Og det er der god grund til: Den smager simpelthen fantastisk. Af efterår og hygge, stearinlys og en varm drik i hænderne. Og server gerne en kryddercookie med græskarsmag til.

Det er ikke en kaffe, man skal drikke hver dag (i så fald kun en uges tid), men i stedet en kaffe, man skal nyde en søndag eftermiddag. Eller bare når det skal være lidt ekstrahyggeligt. Opbevarer du siruppen på køl, kan den holde sig i temmelig lang tid.

Hjemmelavet pumpkin spice sirup

Opskrift på pumpkin spice sirup

Opskriften på den lækre græskarsirup med krydderier finder du lige nedenfor. I opskriften indgår to ingredienser, som du skal forberede først, nemlig:

pumpkin spice krydderiblanding

græskarpuré

Krydderiblandingen tager kun få minutter at lave, mens græskarpuréen tager lidt længere tid – til gengæld er det noget af det nemmeste at lave og kræver ingen andre ingredienser end græskar og vand.

Når du har lavet siruppen, så prøv endelig at lave en pumpkin spice latte. Det smager virkelig skønt og næsten helt dessertagtig. Er du ikke til kaffe, kan du i stedet lave en pumpkin spice chai latte.

Er du i øvrigt også vild med smagen af græskar, så tjek endelig også nogle af mine mange andre græskaropskrifter. Her er et lille udpluk:


Syltet græskar

Butternut curry – opskrift på karryret med græskar

Cremet græskar-porresuppe

Sirupskage med græskar

Græskarsmør


Se alle opskrifter med græskar

Pumpkin spice sirup

Pumpkin spice sirup

Den skønneste pumpkin spice sirup med krydret smag af efterår. Denne sirup smager som en drøm i pumpkin spice latte eller bare i din kaffe, i chai latte eller hældt over lidt flødeskum til en god kage. Siruppen kan laves på under en halv time og er pærenem at lave.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Ret Sirup
Køkken Amerikansk
Antal 1 flaske

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 100 g græskarpuré
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk pumpkin spice krydderiblanding
  • 4 dl vand

Sådan gør du
 

  • Kom sukker, brun farin, græskarpuré, krydderier og vand i en gryde.
  • Varm langsomt op til kogepunktet, mens sukkeret smelter, og lad derefter siruppen stå og småsimre i ca. 15-20 minutter, til den er kogt ind til en tynd karamelagtig sirup.
  • Det kan være svært at se, hvornår siruppen har den rette konsistens, men kom fx en lille skefuld på en tallerken ind i køleskabet og tjek efter et par minutter, hvor tyk, den er blevet. Den må helst ikke blive alt for tyk, men skal heller ikke være helt tynd og vandet.
  • Lad siruppen køle en smule af og hæld den derefter på glas.

Noter

Siruppen kan holde sig i et par uger ved stuetemperatur. Bruger du den ikke i flere dage, vil det være en god idé at sætte den på køl – så forlænger du holdbarheden.
Keyword Efterår, halloween, Hygge
Græskarsirup

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.