Kager

Sirupskage med græskar

Sirupskage med krydderierUhm, der er ikke meget, der slår en lækker hjemmebagt krydret sirupskage. Det skulle da lige være en sirupskage med en græskarsmørcreme … Her får du den skønneste opskrift på en ægte efterårskage – svampet og smagfuld med en smørcreme med græskar som prikken over i’et.

Krydret efterårskage med græskar

Kagen indeholder græskarpuré, som er med til både at give smag og gøre kage mere svampet. Den kan stå i flere dage uden at blive tør, og er efter flere stadig svampet og lækker at spise. Samtidig har kagen et lag ef smørcreme, som er lavet af græskarsmør, og det smager helt perfekt i kagen.

For at få mest glæde af at bage denne kage, vil jeg anbefale dig først at lave en græskarpuré og derefter en omgang græskarsmør. Du vil ikke fortryde det! Og du vil kunne bruge både puré og smør til en hel masse andre ting.

Kagen er bagt i en stor springform – jeg kan godt lige runde kager – men du kan sagtens bage den i en bradepande. Her skal du dog muligvis øge mængden af smørcreme, da opskriften her er tilpasset den runde (og dermed omfangsmæssigt lidt mindre) kage.

Græskarsirupskage

Opskrift på sirupskage med græskarpuré og græskarsmørcreme

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 4 æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3 tsk natron
  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 1 dl græskarpuré
  • 250 g sirup (gerne mørk)
  • Lidt flormelis til pynt

Græskarsmørcreme:

Pisk smør, sukker og brun farin sammen.

Tilsæt æggene et for et.

Rør mel, krydderier og natron sammen i en skål og bland det smør og sukker-blandingen skiftevis med kærnemælk, græskarpuré og sirup.

Hæld dejen i en smurt springform (28 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Mens kagen er i ovnen pisker du smørcremen sammen med en elpisker: Pisk først smør og sukker sammen – derefter tilsætter du græskarsmørret lidt efter lidt til du har en ensartet masse.

Sæt cremen på køl.

Lad kagen køle af efter endt bagning og halver den derefter og smør græskarcremen på. Cremen vil ikke blive stenhård i køleskabet på grund af græskarsmørret, så derfor kan du tage den direkte fra køleskabet og smøre den på.

Læg kagen sammen og drys med flormelis. Jeg har pyntet kagen med en sen morgenfrue og mynteblade, men du kan pynte med hvad du nu ligger inde med.

God fornøjelse!

Ps/ Kagen kan holde sig i flere dage!

Sirupskage med græskar

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar