Dressinger, pestoer & saucer

Lav din egen græskarpuré – grundopskrift

GræskarpuréGræskarpuré er helt fantastisk at bruge i madlavningen. Du kan anvende det som smagsgiver og som tykningsmiddel til gryderetter, du kan bruge puréen i bagværk og ikke mindst: Du kan lave græskarsmør af den lækre, cremede puré.

Med efteråret kommer tiden til at bruge alverdens krydderier i madlavningen – både i bagværket og i middagsretterne. Krydderier luner og bringer minder om efterårshygge og kolde dage. Græskar har også en smag, som vi tørster efter i efteråret. Smagen er rund, cremet og blød og passer perfekt sammen med de krydderier, vi trænger til netop nu.

Brug den type græskar, du bedst kan lide

Det mest besværlige ved at lave græskarpuré er uden tvivl at skære græskarret op. Du kan lave puréen af lige præcis den type græskar, du synes bedst om, og heldigvis kommer til flere og flere græskar i handlen i Danmark, så vi får flere valgmuligheder.

Vi har selv dyrket græskar i haven, og lige nu har vi et grønt græskar, som er blevet navngivet Gustav, og som vi har nusset om og passet og plejet hele sommeren. Puréen har jeg dog lavet af et stort orange halloweengræskar, så jeg har en stor mængde. Men jeg kunne lige så godt have lavet puréen af hokkaido-græskar eller fx butternut.

Hjemmelavet græskarpuré

Opskrift på græskarpuré

 • et græskar
 • lidt vand

Ja, det er meget simpelt!

Skræl græskarret og skær det ud i tern. Jo større de er, jo længere tager de at få møre.

Læg græskarternene i en gryde og tilsæt lidt vand, ca. en dl, så bunden af gryden er dækket.

Bring græskarternene i kog og lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre. Det tager ca. 30 -45 minutter.

Hæld det overskydende vand fra og blend græskarternene i en blender (har du en stor portion, må du gøre det af flere omgange).

Hæld puréen på glas og opbevar den i køleskabet. Den holder sig i en til to uger. Du kan også fryse små portioner ned i frostposer.

Græskarpuré har en god konsistens.

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Elsa Christensen 23. november 2020 kl. 21:13

  Hjælp pl.!!! Jeg er lige ved at bage dine lækre græskarboller,men jeg synes at 750 gr. Mel lyder som sødet er for meget. Er det rigtigt?
  Jeg er hår igang med at bage double portion af dem .
  Pl. Hvis du kan svar mig hsm.
  1000 tak ❤️Elsa

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 23. november 2020 kl. 22:23

   Hej Elsa

   Nej, det skulle gerne passe – nu er det jo en time siden, du har skrevet, så du har jo nok lavet dejen, men tænk på, at der er 8 dl væske i. Jeg håber, du har fundet ud af det og at bollerne bliver en succes 🙂

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar