Denne hokkaidosuppe er skøn at lave her i efteråret, så snart hokkaido-græskarene kommer på hylden i butikkerne – eller modner i haven. Den har den smukkeste smørgule farve, og smagen er cremet og varm med en undertone af bidende chili.
Græskarsuppe hører til efteråret
Der skal mindst laves græskarsuppe et par gange i løbet af efteråret og vinteren, for det er sådan en fantastisk og smagfuld spise. I det hele taget er græskar en skøn grøntsag at være i besiddelse af i den kolde tid på året, for den bringer smag, varme, fylde og kulør ind i køkkenet.
Hokkaido er et af de mere overskuelige græskar, fordi det ikke er så stort og dermed er lidt nemmere at gå til. Derudover er det meget orange og dermed også utrolig flot at bruge i madlavningen. Denne hokkaidosuppe har da også en vildt flot og indbydende farve.
Opskrift på hokkaidosuppe med chili, ost og serranoskinke
- 1 hel hokkaidogræskar
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili – eller hvad du nu har
- 1,5 liter hønsefond
- 2 1/2 dl creme fraiche 18 %
- 100 g vesterhavsost eller parmesan eller lignende
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 10 skiver serranoskinke
- Evt. ekstra creme fraiche til servering
- Evt. lidt bredbladet persille til pynt
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær hokkaido-græskarret i 8 både og fjern kernerne. Læg bådene på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olivenolie på og drys med salt og peber. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 30-40 minutter, indtil de er møre.
Pil løgene og hvidløgene og hak dem fint. Fjern kernerne fra chilien og snit den meget fint.
Svits løg, hvidløg og chili i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt hønsefond og lad suppen stå og småkoge i ca. 20 minutter.
Imens lægger du serranoskinken på en bageplade eller to beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, når du tager græskarbådene ud.
Når græskarbådene er møre, skraber du kødet ud med en ske eller ved at holde fast i græskarbåden med en gaffel og skære kødet ud med en kniv. Der kan være lidt forskel på, hvor let kødet slipper.
Tilsæt græskarkødet til suppen og varm det hele godt op.
Blend suppen i en rigtig blender sammen med creme fraichen, så du får en helt glat og skummende græskarsuppe. Smag til med salt og peber og fintrevet ost, og varm den evt. igennem igen.
Server suppen med en klat creme fraiche og et helt stykke serranoskinke. Pynt med bredbladet persille, friskkværnet peber og evt. lidt ekstra revet ost.
God fornøjelse!
Er du vil med græskar suppe, så prøv også denne græskarsuppe – lavet i et helt græskar i ovnen. Det er sådan en hyggelig omgang aftensmad!