Denne hokkaidosuppe er skøn at lave her i efteråret, så snart hokkaido-græskarene kommer på hylden i butikkerne – eller modner i haven. Den har den smukkeste smørgule farve, og smagen er cremet og varm med en undertone af bidende chili.
Græskarsuppe hører til efteråret
Hokkaidosuppe med chili, ost og Serrano hører til en yndlingssuppe i efteråret. Den er rig på smag, varm og nærende – en ægte skål comfort food.
Der skal laves græskarsuppe mindst et par gange i løbet af efteråret og vinteren, for det er sådan en fantastisk og smagfuld spise. I det hele taget er græskar en skøn grøntsag at være i besiddelse af i den kolde tid på året, for den bringer smag, varme, fylde og kulør ind i køkkenet.
Hokkaido er et af de mere overskuelige græskar, fordi det ikke er så stort og dermed er lidt nemmere at gå til. Derudover er det meget orange og dermed også utrolig flot at bruge i madlavningen. Denne hokkaidosuppe har da også en vildt flot og indbydende farve.
Er du vild med græskarsuppe, så prøv i øvrigt også denne græskarsuppe – lavet i et helt græskar i ovnen. Det er sådan en hyggelig omgang aftensmad!
Sundhed i hver skefuld
Hokkaidosuppen, krydret med chili, rig på ostens cremede konsistens og toppet med sprøde serranoskiver, er mere end bare en varmende skål. Den er en lille sundhedsbombe, der forener smag og næring på en lækker måde.
Hokkaidogræskar bringer ikke kun en dyb orange farve til bordet, men også en overflod af sundhedsmæssige fordele. Græskarret er rig på antioxidanter, fibre og vitaminer, styrker immunforsvaret og fremmer en sund fordøjelse. Sammen med den livlige bid af chili, der indeholder styrkende capsaicin, giver denne suppe ikke kun varme til smagsløgene, men også et velgørende boost til kroppen.
Osten tilføjer smag til suppen, mens de delikate serranoskiver giver et hint af salt og umami. Denne kombination af smagfulde elementer skaber ikke blot kulinarisk sammenhængskraft, men også en nærende oplevelse, der fremhæver sundhedsværdien i hver eneste skefuld.
Opskrift på hokkaidosuppe med chili, ost og serranoskinke
Opskriften er ganske nem at gå til. Græskarret bages mørt i ovnen, mens suppen laves og tilsættes først senere. Det er en blendet og meget cremet suppe. Du kan godt bruge en stavblender, men du får det bedste resultat ved at komme suppen i en rigtig blender – evt. ad to omgange. Suppen bliver helt cremet og får lidt luftbobler i sig, hvilket klæder den godt.
Får du lyst til at lave flere lækre ting med græskar, så find gerne inspiration i mine mange andre græskaropskrifter:
Se alle opskrifter med græskar
Hokkaidosuppe med chili, ost og serranoskinke
Equipment
- 1 Blender
Ingredienser
- 1 hel hokkaidogræskar
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1,5 l hønsefond
- 2,5 dl creme fraiche 18 %
- 100 g vesterhavsost eller parmesan eller lignende
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 10 skiver serranoskinke
Servering
- creme fraiche
- lidt bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skær hokkaido-græskarret i 8 både og fjern kernerne. Læg bådene på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olivenolie på og drys med salt og peber. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 30-40 minutter, indtil de er møre.
- Pil løgene og hvidløgene og hak dem fint. Fjern kernerne fra chilien og snit den meget fint.
- Svits løg, hvidløg og chili i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt hønsefond og lad suppen stå og småkoge i ca. 20 minutter.
- Imens lægger du serranoskinken på en bageplade eller to beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, når du tager græskarbådene ud.
- Når græskarbådene er møre, skraber du kødet ud med en ske eller ved at holde fast i græskarbåden med en gaffel og skære kødet ud med en kniv. Der kan være lidt forskel på, hvor let kødet slipper.
- Tilsæt græskarkødet til suppen og varm det hele godt op.
- Blend suppen i en rigtig blender sammen med creme fraichen, så du får en helt glat og skummende græskarsuppe. Smag til med salt og peber og fintrevet ost, og varm den evt. igennem igen.
- Server suppen med en klat creme fraiche og et helt stykke serranoskinke. Pynt med bredbladet persille, friskkværnet peber og evt. lidt ekstra revet ost.