Gulerodssuppe er sådan en suppe, der bare lyser alt op i de mørke efterårs- og vintermåneder. Suppen er sprængfyldt med gode vitaminer, varme krydderier og en farve, der slår alt. For vi spiser jo også med øjnene og farverig mad gør os glad.
Guldsuppe
Gulerodssuppe får næsten en helt guldagtig farve og er SÅ flot og meget indbydende. Suppen er sødlig og krydret, og persilleolien og rugbrødsknaset tilfører ekstra smag og kraft – og skaber en god farvekontrast til suppen.
Gulerødder og krydderier har man altid i huset, og derfor er dette en suppe, der er nem hurtigt at lave, hvis man ikke lige har fået planlagt aftensmaden. Selv om der er fløde i opskriften, kan den sagtens undlades, og suppen kan evt. spises med en skefuld creme fraiche i stedet.
Rugbrødsknaset laver du af tørt rugbrød – men du kan selvfølgelig også bruge frisk rugbrød, hvis det er det, du har på lager. Rugbrødet giver suppen lidt fylde, og det er godt at have noget at tygge på.
De næringsrige gulerødder
Gulerødder er i øvrigt en af de mest populære og alsidige grøntsager i verden, og det er med god grund. Ud over deres lækre og ofte let søde smag og sprøde tekstur er gulerødder kendt for deres ernæringsmæssige rigdom og sundhedsfordele. Disse orange rødder er en ægte skat fra naturen, fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter, der understøtter vores velbefindende.

Opskrift på gulerodssuppe med persilleolie
Se opskriften på den nemme og hurtigt lavede knaldgule suppe lige herunder. Har du ikke persille, så prøv fx at lave en dejlig grønkålspesto til. Det er nemlig helt oplagt i efteråret og vinteren, hvor kålen stadig står og strutter ude i køkkenhaven eller hvor den næringsrige kål er til at få fat på i supermarkedet.
Leder du efter andre lækre og hjemmelavede grøntsagtsretter, så kan disse opskrifter måske inspirere dig:
Daal – opskrift på indisk dhal
Butternut curry – opskrift på karryret med græskar
Se alle opskrifter på vegetarretter – retter uden kød


Gulerodssuppe med persilleolie
Ingredienser
Suppe
- 700 g gulerødder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 2 cm frisk gurkemeje
- 2 spsk olivenolie til stegning
- 1 top tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- havsalt
- friskkværnet peber
- 1 l bouillon
- 1 dl piskefløde
Persilleolie
- En god stor håndfuld persille
- 4-5 spsk olivenolie
Ristet rugbrødsknas
- 4 skiver rugbrød
- 1-2 spsk olivenolie
- havsalt
Sådan gør du
Suppe
- Skræl gulerødderne og skær dem i 1/2 cm tykke skiver.
- Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær og gurkemeje.
- Svits løg, hvidløg, ingefær og gurkemeje let i olie i en gryde.
- Tilsæt gulerødderne og krydderierne og lad det hele svitse et par minutter til krydderierne begynder at dufte.
- Hæld bouillon i gryden og kog suppen i 15 minutter.
- Blend suppen med en stavblender, rør fløde i og smag til med salt og peber.
Rugbrødsknas
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær rugbrød i tern. Vend dem med olie og salt og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Rist rugbrødsstykkerne i ovnen i ca. 5 minutter.
Persilleolie
- Skyl og hak persillen så fint, du kan – brug evt. en lille minihakker eller en stavblender.
- Bland persillen med olie.
Servering
- Server suppen rygende varm med persilleolie og rugbrødsknas på toppen.
