Uhh, jeg elsker daal, denne indiske varme ret med røde linser og masser af krydderier og smag. Daal skal spises med naanbrød og raita, så er retten allerbedst, men du kan også servere ris, salat og et godt stykke brød til.
Indisk mad
Når vi laver indisk mad i Danmark, tilpasser vi helt naturligt maden til vores vores kultur og smag – og de råvarer, vi har til rådighed. Skal man have en ægte indisk daal, skal man nok en tur til indien. Men det ville da heller ikke være allerværst.
Daal er en ret uden kød, som du sagtens kan lave i en stor portion, så du har aftensmad til flere dage. Og du kan også fryse halvdelen ned, så du har en nem omgang aftensmad til en anden dag.
Opskrift på daal (5-6 personer)
- 3 fed hvidløg
- 3 løg
- 1 spsk kokosolie
- 2 tsk stødt koriander
- 2 toptsk stødt spidskommen
- 2 spsk garam masala
- 2 tsk gurkemeje
- 3 store friske tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 ds hakkede tomater eller tomatsauce
- ca. 1/2 liter grøntsagsbouillon
- 300 g røde linser
- 1-2 cm frisk, revet ingefær
- 2 tsk sukker
- 1 spsk kryddereddike
- ca. 1 tsk sort peber
- 1 ds kokosmælk
- saften af en stor lime
- ca. 1 tsk salt
Snit hvidløg og løg fint og sauter dem i en gryde med kokosolien.
Kom koriander, spidskommen, garam masala og gurkemeje ned til løgene og rist krydderierne af.
Skær tomaterne i tern og tilsæt derefter friske tomater, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og de røde linser. Undlad at tilsætte salt på dette tidspunkt, da saltet gør, at linserne er svære at koge møre.
Lad retten stå og simre i ca. 30 minutter, indtil linserne er kogt møre.
Smag retten til med friskrevet ingefær, sukker, kryddereddike og peber.
Tilsæt kokosmælken og varm retten godt igennem.
Smag til sidst til med friskpresset limesaft og salt.
Server retten med det samme sammen med friskbagt naanbrød og raita, indisk yoghurt-dip.
God fornøjelse!