Lasagnesuppe er en lækker fortolkning af den klassiske lasagne, som vi alle kender. Suppen er super enkel og tager slet ikke lige så lang tid som at lave en “rigtig” lasagne. Den er helt perfekt til de kolde regnvejrsdage i efteråret.
Lasagnesuppe er den nemme udgave af den klassiske lasagne, men det bliver den ikke ringere af. Tværtimod er der tale om lækker comfort food og en dejligt krydret og varmende suppe, som er hurtig at lave. Fuldstændig perfekt til især efterår og vinter. Men ærlig talt, suppen kan spises året rundt.
Lasagnesuppen er klar på kort tid og skal bare stå og simre over et blus, til familien er samlet om bordet. Suppen er en af de nemme retter, og er en skøn go-to på en af de trætte dage. Den er super enkel og man behøver ikke at snitte grøntsager i flere timer for at få en lækker ret.
Denne suppe er en skøn og lækker fortolkning af den klassiske lasagne, som vi alle kender. I modsætning til almindelig lasagne, hvor lasagnepladerne bruges hele, knuses de i denne suppe og koges hurtigt bløde. Der er heller ikke bechamelsauce i suppen. I stedet toppes suppen med en utrolig lækker og frisk ricottacreme med parmesan.
Opskrift på lasagnesuppe
Den nemme opskrift på suppen finder du lige nedenunder. Suppen tager mindre end en halv time at lave, men kan sagtens tåle at stå på blusset i lang tid, inden retten serveres. Bare nyd, at huset bliver oversvømmet af den skønne og runde duft. Server gerne suppen med et godt og saftigt brød til – sådan et, der kan suge resterne af suppe op fra tallerkenen til sidst.
Får du lyst til at lave flere lækre supperetter, så prøv også gerne mine andre osteopskrifter:
Se alle opskrifter på varme retter
Lasagnesuppe
Ingredienser
Ricottablanding
- 250 g ricotta
- 50 g parmesan
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Suppen
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g oksekød
- 3 tsk oregano
- 3 tsk tørret basilikum
- 2 tsk paprika
- 2 tsk chiliflager
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 5 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 1/2 dl fløde
- 1 pakke lasagneplader
- 50 g parmesan
- 75-100 g mozzarella
- frisk basilikum
Sådan gør du
Ricottablanding
- Bland ricotta, parmesan, salt og peber i en skål og stil det til side for nu.
Lasagnesuppe
- Hak løget groft og sauter det på en pande med olie. Hak nu hvidløgene fine og sauter dem sammen med løget.
- Brun oksekødet af på panden med løgene og tilsæt derefter alle krydderierne.
- Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt, derefter de hakkede tomater. Lad det simre i 1-2 minutter.
- Hæld vandet i gryden og smuldr bouillonterningen. Når suppen er i kog, knuses lasagnepladerne i suppen. Lad det simrekoge i ca. 15-20 minutter, eller til lasagnepladerne er kogt færdige.
- Tilføj parmesan og mozzarella til suppen og lad det simre i 2 minutter før, der serveres.
- Top suppen af med ricottablandingen og lidt frisk basilikum ved servering.