Menu
Supper

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Denne cremede jordskokkesuppe med bacon og ristet grønkål smager vidunderlig og er nem at lave. Suppen tilberedes med kartofler og fløde og smages til med løg, hvidløg og chili. På toppen får den cremede suppe lidt modspil af salt bacon og sprødristet grønkål. Det gør suppen til en skøn smagsoplevelse både som hverdagsret eller som forret.

Efterårssuppe

Denne cremede jordskokkesuppe med ristet bacon og grønkål er virkelig en favoritsuppe med sin dejlige smag af efterår. Det er en blandet suppe, som laves med et par kartofler og tilsættes lidt fløde, så den bliver lækker cremet og en lille smule luftig.

På toppen kommes tynde ristede baconstykker og sprødristet hakket grønkål, som giver en fantastisk smag og fylde til suppen. Samtidig er der små hele stykker jordskokker i, så der er lidt at bide i.

Suppen er derfor god og mættende – også som en nem hverdagsret.

Cremet suppe med jordskokker, kartofler og løg
Varm og cremet efterårssuppe

Suppe til alle anledninger

Denne suppe er mere eller mindre uimodståelig og er faktisk perfekt at servere til forskellige anledninger. Udover at være hurtig, nem og enkel hverdagsmad, er den også yderst lækker som forret, når der er gæster, og særdeles velegnet som forret nytårsaften. Skal det være ekstralækkert, kan man evt. skifte baconen ud med en god serranoskinke.

Se alle opskrifter på varme retter

Cremet jordskokkesuppe med bacon og grønkål

Opskrift på jordskokkesuppe

Den dejlige cremede suppe af jordskokker kan laves ganske hurtigt. I opskriften tages ca. 200 g jordskokker fra, som først kommes i suppen ved servering. Det giver suppen lidt bid sammen med ristet bacon og grønkål, og samtidig mætter suppen dejligt.

Hvis du ikke vil have jordskokketern i suppen, kan du blot undlade at tage fra og i stedet tilberede alle jordskokkerne.

Er du ikke til kød og bacon, kan du sagtens undlade denne del. Baconen er med til at give suppen en skøn umami-smag, men du opnår næsten (kun næsten) samme effekt ved at sprødstege grønkålen og krydre med salt.

Får du lyst til at lave flere dejlige supper, så tjek gerne mine andre suppeopskrifter. Her er et lille udpluk:


Hokkaidosuppe med chili, ost og serrano

Sund og nærende kartoffelsuppe med bacon og timian

Stærk grønkålssuppe med chilimandler


Se alle opskrifter på hjemmelavet suppe

Skøn cremet jordskokkesuppe med kartofler
Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Denne cremede jordskokkesuppe med bacon og ristet grønkål smager vidunderlig og er nem at lave. Suppen tilberedes med kartofler og fløde og smages til med løg, hvidløg og chili. På toppen får den cremede suppe lidt modspil af salt bacon og sprødristet grønkål. Det gør suppen til en skøn smagsoplevelse både som hverdagsret eller som forret.
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Equipment

  • 1 blender eller en stavblender

Ingredienser
  

  • 150-200 g hakket grønkål
  • 1 stort løg (eller 2 små)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili
  • 1 kg jordskokker
  • 2 kartofler
  • 200 g bacon i strimler
  • 7,5 dl grøntsagsfond
  • 2 dl fløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skyl grønkålen og bred den ud pået viskestykke, så den kan tørre.
  • Pil og hak løg og hvidløg fint og snit chilien fint.
  • Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre tern. Tag ca. 200 g jordskokketern fra, som skal hele i suppen, efter den er blevet blendet.
  • Skær baconstrimlerne i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Læg baconstykkerne på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt, men behold så meget som mulig fedt på panden.
  • Steg løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i fedtet fra baconen i ca. 4-5 min.
  • Tilsæt grøntsagsfond og fløde og lad suppen koge, til det hele er mørt.
  • Lynsteg imens den hakkede grønkål på en pande i et par spsk rapsolie. Det er vigtigt, at grønkålen er tør, så det ikke sprutter og sprøjter på panden.
  • Blend suppen i en blender og kom den tilbage i gryden. Tilsæt de rå jordskokketern og varm suppen op igen, så den er rygende varm.
  • Server suppen varm med baconstykker og ristet grønkål.
Keyword Efterår, Jordskokker
Cremet og lækker jordskokkesuppe med ristet bacon og grønkål

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.