Denne cremede jordskokkesuppe med bacon og ristet grønkål smager vidunderlig og er nem at lave. Suppen tilberedes med kartofler og fløde og smages til med løg, hvidløg og chili. På toppen får den cremede suppe lidt modspil af salt bacon og sprødristet grønkål. Det gør suppen til en skøn smagsoplevelse både som hverdagsret eller som forret.
Efterårssuppe
Denne cremede jordskokkesuppe med ristet bacon og grønkål er virkelig en favoritsuppe med sin dejlige smag af efterår. Det er en blandet suppe, som laves med et par kartofler og tilsættes lidt fløde, så den bliver lækker cremet og en lille smule luftig.
På toppen kommes tynde ristede baconstykker og sprødristet hakket grønkål, som giver en fantastisk smag og fylde til suppen. Samtidig er der små hele stykker jordskokker i, så der er lidt at bide i.
Suppen er derfor god og mættende – også som en nem hverdagsret.
Suppe til alle anledninger
Denne suppe er mere eller mindre uimodståelig og er faktisk perfekt at servere til forskellige anledninger. Udover at være hurtig, nem og enkel hverdagsmad, er den også yderst lækker som forret, når der er gæster, og særdeles velegnet som forret nytårsaften. Skal det være ekstralækkert, kan man evt. skifte baconen ud med en god serranoskinke.
Se alle opskrifter på varme retter
Opskrift på jordskokkesuppe
Den dejlige cremede suppe af jordskokker kan laves ganske hurtigt. I opskriften tages ca. 200 g jordskokker fra, som først kommes i suppen ved servering. Det giver suppen lidt bid sammen med ristet bacon og grønkål, og samtidig mætter suppen dejligt.
Hvis du ikke vil have jordskokketern i suppen, kan du blot undlade at tage fra og i stedet tilberede alle jordskokkerne.
Er du ikke til kød og bacon, kan du sagtens undlade denne del. Baconen er med til at give suppen en skøn umami-smag, men du opnår næsten (kun næsten) samme effekt ved at sprødstege grønkålen og krydre med salt.
Får du lyst til at lave flere dejlige supper, så tjek gerne mine andre suppeopskrifter. Her er et lille udpluk:
Hokkaidosuppe med chili, ost og serrano
Sund og nærende kartoffelsuppe med bacon og timian
Stærk grønkålssuppe med chilimandler
Se alle opskrifter på hjemmelavet suppe
Jordskokkesuppe
Equipment
- 1 blender eller en stavblender
Ingredienser
- 150-200 g hakket grønkål
- 1 stort løg (eller 2 små)
- 1 fed hvidløg
- 1 lille rød chili
- 1 kg jordskokker
- 2 kartofler
- 200 g bacon i strimler
- 7,5 dl grøntsagsfond
- 2 dl fløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyl grønkålen og bred den ud pået viskestykke, så den kan tørre.
- Pil og hak løg og hvidløg fint og snit chilien fint.
- Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre tern. Tag ca. 200 g jordskokketern fra, som skal hele i suppen, efter den er blevet blendet.
- Skær baconstrimlerne i mindre stykker og steg dem på en varm pande. Læg baconstykkerne på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge overskydende fedt, men behold så meget som mulig fedt på panden.
- Steg løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i fedtet fra baconen i ca. 4-5 min.
- Tilsæt grøntsagsfond og fløde og lad suppen koge, til det hele er mørt.
- Lynsteg imens den hakkede grønkål på en pande i et par spsk rapsolie. Det er vigtigt, at grønkålen er tør, så det ikke sprutter og sprøjter på panden.
- Blend suppen i en blender og kom den tilbage i gryden. Tilsæt de rå jordskokketern og varm suppen op igen, så den er rygende varm.
- Server suppen varm med baconstykker og ristet grønkål.