Hjemmelavet sirup

Appelsinsirup med vanilje

Appelsinsirup med vanilje er virkelig en lækker sag, som passer godt til vintermånederne. Brug den på din yoghurt om morgenen, på kager og desserter, og, ikke mindst, på pandekager, på vafler og til æbleskiver.

Appelsinsirup

Hjemmelavet sirup

Vi laver mange forskellige hjemmelavede sirupper i løbet af året. Der kan næsten laves sirup på hvad som helst. Om sommeren laver vi mest sirup på bær, saft og urter og blomster, mens vi i efteråret laver sirup på fx æbler, appelsiner, brombær og chokolade.

Nu lyder det jo næsten, som om vi spiser sirup i overflod – det gør vi ikke – men ofte erstatter vi strøsukker med en god sirup i stedet, som indeholder lang mere smag og giver den samme sødme. Vi spiser også sirup på pandekager og oven på kager, og så smager sirup jo også fremragende på flødeis.

Vi laver som oftest små portioner. Som regel har vi både hyldeblomstsaft og rabarbersaft i fryseren om vinteren, og her tager vi gerne en pose saft op en gang i mellem og koger ind til en sirup, som kan minde os om sommer, sol og varme.

Vintersirup

Denne appelsinsirup med vanilje er dog særlig lækker om vinteren. Den har en utrolig intens appelsinsmag, som står godt til alt med chokolade. Prøv fx at hælde den oven på en lækker chokoladekage eller på græsk yoghurt med lidt hakket mørk chokolade og hjemmelavet granola.

Siruppen er ganske let at lave og kan fx laves, mens du alligevel laver aftensmad.

Hjemmelavet appelsinsirup

Opskrift på appelsinsirup med vanilje

Herunder finder du opskriften på den lækre appelsinsirup med vanilje. Får du lyst til at lave andre spændende ting med appelsiner, så vil jeg lige gøre dig opmærksom på disse opskrifter:


Appelsinsukker

Appelsinmarmelade

Orangekage

Havtorsnaps med appelsin og vanilje

Appelsinlikør


Appelsinsirup med vanilje

Appelsinsirup med vanilje

Appelsinsirup med vanilje er virkelig en lækker sag, som passer godt til vintermånederne. Brug den på din yoghurt om morgenen, på kager og desserter, og, ikke mindst, på pandekager, på vafler og til æbleskiver.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Ret Sirup
Køkken Dansk

Equipment

  • Et sylteglas

Ingredienser
  

  • 2,5 dl friskpresset appelsinsaft (svarer til saften af ca. 3 appelsiner)
  • 0,5 dl vand
  • 3 dl sukker

Sådan gør du
 

  • Pres saften af ca. 3 appelsiner, så du har 2,5 dl saft.
  • Hæld appelsinsaft i en lille gryde sammen med vand og sukker.
  • Bring langsomt siruppen i kog og lad den simre i ca. 10 minutter, til den begynder at tykne en smule. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
  • Jo længere tid en sirup koger, jo tykkere vil den blive. Hvis du synes, at den er lige tynd nok, så kog den ind i længere tid, og hvis du omvendt synes, at siruppen er blevet for tyk, så tilføj lidt vand, giv den et nyt hurtigt opkog og tag den af varmen.
  • Når siruppen er færdig, hælder du den på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.

Noter

Opbevar siruppen ved stuetemperatur med låg på. Den kan holde sig ca. 1 måneds tid.

Appelsinsirup med vanilje

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering