Fisk & skaldyr

Sennepssild

Sennepssild passer perfekt på julefrokostbordet eller påskefrokostbordet. I det hele taget kan de lækre sennepssild spises til frokost året rundt sammen med en god snaps. Sildene smager skønt på rugbrød med den stærk-søde smag af sennep og toppet med rødløg og krydderurter.

Hjemmelavede sennepssild

Hjemmelavede sild til frokost

Der er nu ikke noget som en frokostsild på et godt stykke rugbrød med en god snaps til. For os er det en perfekt lørdagsfrokost, og vi rører ofte en sauce sammen til marinerede sild eller lægger fileterne i en hjemmelavet marinade, så sildene får en god smag. Vi holder meget af variationen.

Sild er en vigtig spise, for man skal jo som bekendt helst spise fed fisk hver eneste dag. Derfor er det selvfølgelig også dejligt at kunne servere sild i forskellige smagsvarianter uge for uge.

Derudover passer disse smagfulde sennepssild fremragende på ethvert julefrokostbord eller påskefrokostbord. De er hurtige og nemme at lave og kan holde sig i flere dage. For eksempel kan du lave dem klar lige op til jul og spise dem til julefrokost i dagene efter juleaften og så blot pynte dem med kryddergrønt. Men vær opmærksom på, at saucen vil blive stærkere, som dagene går. Så skal sildene ikke være alt for stærke, kan du reducere mængden af sennep.

Får du lyst til at lave dine egen gode kryddersnaps til, så prøv at se nærmere på disse:


Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus

Granatæblesnaps med vanilje

Havtornsnaps med appelsin og vanilje

Dildsnaps med citron

Lys julesnaps


Opskrift på sennepssild

Neden for finder du opskriften på de lækre sennepssild. Spis dem sammen med rugbrød eller måske lige som svenskerne: med kartofler. Får du lyst til at lave flere forskellige slags sild, så prøv endelig også fx sild i peberrodscreme, appelsinsild med tomat og æble eller spicy karrysild.

Lav dine egne sennepssild

Sennepssild

Sennepssild

Sennepssild passer perfekt på julefrokostbordet eller påskefrokostbordet. I det hele taget kan de lækre sennepssild spises til frokost året rundt sammen med en god snaps. Sildene smager skønt på rugbrød med den stærk-søde smag af sennep og toppet med rødløg og krydderurter.
Forb. tid 15 min
Ret Frokost
Køkken Svensk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 300 g marinerede sild
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk sød sennep
  • 1 tsk kryddereddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 1 dl creme fraiche

Pynt

  • 1 rødløg
  • 1 syltet agurk
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 håndfuld krydderurter: fx persille, dild, grønkål

Sådan gør du
 

  • Skær sildefileterne i ca. 2 cm brede stykker og læg dem på et fad.
  • Rør de to slags sennep, sukker og eddike sammen i en lille skål. 
  • Pisk olien i i en fin stråle.
  • Vend creme fraichen i. 
  • Hæld sennepssaucen over sildene.
  • Pynt med rødløg, kapers og agurk og klip kryddergrønt over. 
  • Server sildene med rugbrød.

Lækre sild i sennepssauceSennepssild

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering