Lav den dejligste cremede silderet med smag af æbler og timian: Sildene er lynhurtige at lave og passer til ethvert frokostbord uanset om det er lørdagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost.
En frisk smag til silden
Æble-timiansild byder på en forfriskende og sofistikeret smagsoplevelse. De let søde og syrlige noter fra pigeonæblerne balanceres smukt af den pikante sennep og den aromatiske timian. Kombinationen af silden, æblerne og krydderierne i lagen skaber en harmonisk symfoni. Hver ingrediens komplementerer hinanden perfekt.
At tilberede sin egen silderet kan være en legende let og lækker måde at tilføje en smagsfuld dimension til jule- eller påskefrokosten. En uventet, men uimodståelig kombination, er æble-timiansilden. Her forenes de friske smage af timian og pigeonæbler i en forfriskende creme af mayonnaise, creme fraiche og sennep.
Den lækre kombination af smage
Æble-timiansilden kombinerer enkle ingredienser på en måde, der højner den klassiske sild til nye højder. Det er ikke kun en lækker forening af smage til jul eller påske, men også en smagsoplevelse, der vil glæde dine smagsløg hele året rundt.
Brug gerne din timian fra haven og brug gerne en hel del i sildecremen, så den dejlige smag af timian virkelig kommer frem. Har du ikke frisk timian, kan du selvfølgelig bruge tørret timian som erstatning.
Pigeonæblet er et smukt juleæble, som ofte har en helt rød skæl, hvilket gør det oplagt at bruge i silderetten til jul. Du kan selvfølgelig anvende andre æblesorter – blot sørg for, at bruge et fast æble.
Opskrift på æble-timiansild
Opskriften på sildene er en klassisk creme af creme fraiche, mayonnaise og sennep, som smages til med gurkemeje, timian og æblecidereddike. Har du lavet din egen æblegastrik, er den helt oplagt at bruge her.
For at give silderetten lidt fylde og yderligere smag tilsættes finthakkede rødløg, cornichoner og æbler. Til sidst vendes sildebidder i.
Får du lyst til at lave flere silderetter, så find gerne inspiration i mine mange andre sildeopskrifter:
Romsild med blommer og vanilje
Se alle opskrifter på fisk & skaldyr
Æble-timiansild
Ingredienser
Creme
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk sød sennep
- 1/4 dl frisk timian
- salt og peber
Fyld
- 1/2 rødløg, finthakket
- 4-5 cornichoner
- 1 pigeonæble eller en anden slags fast æble
- ca. 4-5 marinerede sildefileter skåret i bidder
Sådan gør du
- Kom creme fraiche og mayonnaise i en skål og rør gurkemeje, æblecidereddike og sød sennep i.
- Krydr cremen med salt og peber og rigeligt frisk timian.
- Hak rødløg, cornichoner og æblet fint og vend alle dele i cremen.
- Skær sildene i mundrette bidder og vend dem i cremen.
- Lad sildene trække i køleskabet i mindst 1 time inden servering.
- Pynt sildene med frisk timian og evt. frisk rødløg og server sildene med kogte æg og rugbrød.