Denne sirup med smag af irish cream eller Baileys er noget så lækker som kaffesirup – både til varm kaffe og til iskaffe. Samtidig smager siruppen fantastisk at hælde over en vaniljeis, på pandekager, i varm kakao eller på kage. Og så tager den ingen tid at lave.
Sirup, der smager som Baileys
Irish cream sirup smager nøjagtig, som navnet siger: Af irish cream – kendt som Baileys af de fleste mennesker. Og når siruppen bruges som kaffesirup og hældes i en varm café latte eller en iskaffe, så smager det grangiveligt, som om man har hældt Baileys i, bare uden alkohol.
Siruppen har nemlig den lækreste smag af chokolade, vanilje og mandler, som passer godt til enormt mange ting. Udover at bruge den som kaffesirup, er irish cream sirup særdeles fremragende at hælde på friskbagte pandekager, på isdesserter, nybagte kager og lignende. Man kan godt kalde det luksus.
Se alle opskrifter på kaffesirup
Den bedste kaffesirup
Det er i hvert fald hverdagsluksus at have denne sirup stående som kaffesirup. Den er særlig lækker om efteråret og vinteren, hvor vi er til de tunge, mørke smage. Og helt ærligt, så kan man altså bare lave den lækreste smagfulde kaffe med denne sirup.
Irish cream sirup hører til blandt vores yndlingskaffesirupper, og vi laver den ofte, fordi den så hurtigt bliver “udsolgt”. Det er i øvrigt også en god sirup at lave som en værtindegave eller en spiselig, hjemmelavet julegave til en, du ved, der elsker god kaffe.
Opskrift på irish cream sirup
Opskriften på kaffesiruppen er ganske nem og enkel, og man får den fineste silkeglatte sirup ud af det. Siruppen laves med vaniljeekstrakt og mandelaroma for at få den lækre smag af irish cream frem, så hvis ikke du har disse på lager, må du først have fat i dem.
Får du lyst til at lave fire lækre kaffesirupper, så find gerne inspiration i mine mange andre sirupsopskrifter. Her er et lille udpluk, men der er mange flere:
Se alle opskrifter på hjemmelavet sirup
Irish cream sirup
Ingredienser
- 3 dl sukker
- 1 spsk kakaopulver
- 3 dl vand
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1/4 tsk mandelaroma
Sådan gør du
- Kom sukker i en lille gryde og pisk kakaopulveret godt ud i sukkeret med et piskeris.
- Tilsæt vand og varm langsomt op til kogepunktet, så sukkeret smelter stille og roligt.
- Lad siruppen småkoge/simre i ca. 10-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse. Skal du bruge den til kaffe og iskaffe, må den ikke være alt for tyk, skal du bruge den til kage, pandekager eller desserter, må den gerne være lidt tykkere. Er du i tvivl, om siruppen er tyknet nok, kan du tage en skefuld på en kold tallerken og sætte i køleskabet. Efter et par minutter vil den være så afkølet, at du kan se siruppens konsistens.
- Tag gryden af varmen, når siruppen har den rette konsistens og rør vaniljeekstrakt og mandelaroma i.
- Hæld siruppen på et rent, skoldet sylteglas eller -flaske.