Menu
Marmelade & syltetøj

Hjemmelavet appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Det er nemt og lækkert at lave sin egen hjemmelavede appelsinmarmelade. Marmeladen er smuk og smager skønt på brød og i kager, og så er den fremragende at servere sammen med ost.

Hjemmelavet appelsinmarmelade

En hjemmelavet appelsinmarmelade er helt utrolig lækker, synes jeg. Den skal koge i forholdsvis lang tid, men står så til gengæld og koger lige så stille ind til en næsten sirupsagtig marmelade, som er fyldt med smag og som næsten smager helt eksotisk.

Jeg laver appelsinmarmeladen uden skræl, men der er intet i vejen for at du laver den med skræl, hvis du bruger lækre, friske og økologiske appelsiner. Bitterstofferne sidder jo som bekendt i skrællen, og i det hvide lag mellem skrællen og appelsinkødet. Jeg er af den opfattelse, at marmeladen bliver lækrest uden, men det er jo selvfølgelig en smagssag.

Marmeladen er helt perfekt at servere sammen med ost. Selv om den er sød, har den også en let bitter smag, som som gør sig godt sammen med den fede ost.

Prøv også at bruge marmeladen af appelsiner, når du bager en kage, som du gerne vil give lidt ekstra smag. Skær fx en dejlig chokoladekage over på langs og giv den lidt syre og bitterhed ved at smøre et lag appelsinmarmelade imellem de to dele. Eller lav en skøn og smagfuld sirupskage med appelsinmarmelade og vaniljesmørcreme – det er virkelig godt. Faktisk smager det næsten som en honningkage. Du kan selvfølgelig også bruge marmeladen til honningsnitter.

Hjemmelavet appelsinmarmelade

Opskriften på marmelade af appelsiner

Neden for finder du opskriften på appelsinmarmelade. Du kan lave den helt enkelt, som den er, eller du kan tilsætte fx vanilje eller andre krydderier.

Er du vild med smagen af appelsin eller har du appelsiner liggende, som trænger til at blive brugt, så tag også lige et kig på disse opskrifter med appelsin:Orangekage

Appelsinlikør

Appelsinsukker

Appelsinsild med tomat og æble

Appelsinsirup

Julet panna cotta med appelsin og knas


En hjemmelavet appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Hjemmelavet appelsinmarmelade

Det er nemt og lækkert at lave sin egen hjemmelavede appelsinmarmelade. Marmeladen er smuk og smager skønt på brød og i kager, og så er den fremragende at servere sammen med ost.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Ret Syltning
Køkken Dansk
Antal 2 glas

Equipment

 • 2-3 sylteglas

Ingredienser
  

 • 800 g renset appelsin uden skal
 • 1 dl vand
 • 500 g sukker

Sådan gør du
 

 • Skær enderne af appelsiner og skær derefter skællen af.
 • Skær appelsinerne i små tern.
 • Kom appelsinternene i en gryde med vand og bring frugten i kog. Lad appelsinen koge i ca. 10-15 minutter.
 • Tilsæt sukker og lad marmeladen koge videre i ca. 45 minutter eller indtil den begynder at blive tyk, klistret og lidt sirupsagtig.
 • Fyld marmeladen på rene, skollede og atamonskyllede sylteglas.
 • Luk glassene med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.

Appelsinmarmelade

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar