Disse appelsinsild med tomat og æble er simpelthen så skønne – og utroligt lette at lave. Fordi de er så smagfulde, kan du lave dem et par timer før servering, men de er endnu bedre næste dag.
Julefrokoster er lig med spændende sild
Jeg elsker julefrokoster – i høj grad på grund af sildene. En ting er de hvide og røde sild med min mors hjemmelavede karrysalat, en anden ting er de traditionelle stegte sild i eddike. Og så er der alle de spændende sild, man kan lave i forskellige dressinger og marinader, fx sild i peberrodscreme, spicy karrysild, rustikke sild i sennepslage og disse underskønne appelsinsild med tomat og æble.
Dressingen er en perfekt kombination af syrlig og sødt og sildene smager friske og lækre på grund af æble- og appelsinstykkerne.
Opskrift på appelsinsild med tomat og æble
- 250 g drænede hvide marinerede sild
- 2 små appelsiner
- 1 æble
- 1 lille rødløg
- 1 dl tomatketchup
- 1 dl rapsolie
- 1/2 dl eddike
- 1-2 tsk rørsukker
- 2 spsk gul karry
- 8 hele peberkorn
- 8 hele nelliker
Bland tomatketchup, olie, eddike, sukker og krydderier sammen i en skål og rør godt. Brug sukkeret til at smage dressingen til – hvis den er for syrlig skal der lidt mere sukker i, og hvis du synes, den er for sød, kan du tilsætte en smule mere eddike.
Skær æblet i små tern og hak rødløget. Rør begge dele i dressingen.
Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i skiver, som derefter skæres i mindre stykker og kommes i dressingen. Hæld det overskydende appelsinsaft med ned i dressingen, det giver en god smag.
Tag de hvide sildefileter op af lagen, lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle og skær dem i bidder.
Rør sildebidderne i dressingen.
Anret appelsinsildene i en smuk skål med nogle friske skiver rødløg på til servering.
Sildene kan holde sig en uges tid i køleskabet. Opbevar dem i et lukket sylteglas eller lignende.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer