Hindbærsnaps får den smukkeste røde farve og har en dejlig frugtagtigt, let syrlig smag. Den skal drikkes let afkølet og helst på en strålende sensommerdag – men snapsen kan nu også bringe sommeren tilbage for et kort øjeblik på en kold vinterdag.
Den smukkeste røde kryddersnaps
Hindbærsnaps er vel nok en af de smukkeste røde snappe, man kan lave. En snaps lavet på bær har en noget længere trækketid end en snaps lavet på planter. Derfor skal hindbærsnapsen trække i mindst et par måneder.
Til gengæld kan snapsen holde sig længe, og hvis du synes, at en hindbærsnaps smager bedst på en varm sommerdag, kan du gemme din snaps til sommeren efter. Du kan også bruge den i fx en boblende velkomstdrink på en sommeraften.
Pluk hindbærrene i solskin. Hvis det har regnet for meget, bliver de let lidt smattede. Og hvis du kan finde vilde hindbær i naturen, er det allerbedst. De har selvfølgelig meget mere smag, end dem vi dyrker i haverne. Du kan også blande de vilde og de dyrkede hindbær, så du både får den gode smag, og det bliver overkommeligt i forhold til mængde.
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps her

Opskrift på hindbærsnaps
Neden for finder du den nemme opskrift på kryddersnaps lavet på hindbær. Ønsker du den sødere og lidt mere likøragtig, kan du tilsætte en halv stang vanilje. Du kan selvfølgelig også tilsætte spændende krydderier, hvis du ønsker en mere spændende og krydret smag. Prøv dig frem.
Har du mange hindbær i haven, så kan det være, at disse opskrifter med hindbær kan inspirere dig til, hvad du skal lave af alle dine bær:
Hindbærsnitter – den bedste opskrift
Marengsreder med lakrids og hindbær
Fastelavnsboller med lakrids og hindbær
Se alle opskrifter med hindbær

Hindbærsnaps
Equipment
- Et sylteglas med låg
- En glasflaske med låg
Ingredienser
- 150 g hindbær
- 50 g rørsukker
- 3,5 dl klar, smagsneutral snaps, fx en klar Brøndums
Sådan gør du
- Pluk hindbærrene og tjek dem for orm og andre smådyr.
- Hæld hindbærrene i en flaske eller et patentglas og drys sukkeret over.
- Hæld til sidst snapsen over.
- Lad snapsen trække i mindst et par måneder, men smag på den undervejs.
- Filtrer, når du kan lide smagen af snapsen. Tag bærrene fra med en hulske eller lignende og hæld derefter snapsen gennem et kaffefilter sat i entragt ned i en ren og skoldet glasflaske.
- Selv om du har tilsat lidt sukker fra starten, kan det være, at du er nødt til at smage den til efter filtreringen. Måske synes du, den er for syrlig og godt kan bruge lidt mere sødme. Er den for sød, kan du spæde med lidt mere klar snaps. Ofte er du dog nødt til at filtrere igen, da snapsen godt kan miste sin klarhed, når du tilsætter mere sukker eller honning.

2 comments
Hej,
Kan man bruge frosne hindbær?
Hej Anne
Jeg har ikke selv prøvet med frosne hindbær, men det vil jeg tro. Sørg for at hælde al vandet fra, når de er optøet, så du ikke får en alt for vandet snaps.
Held og lykke med det!
Mange hilsner Trine