Kryddersnaps

Smuk rød hindbærsnaps

HindbærsnapsHindbærsnaps får den smukkeste røde farve og har en dejlig frugtagtigt, let syrlig smag. Den skal drikkes let afkølet og helst på en strålende sensommerdag – men snapsen kan nu også bringe sommeren tilbage for et kort øjeblik på en kold vinterdag.

En snaps lavet på bær har en noget længere trækketid end en snaps lavet på planter. Derfor skal hindbærsnapsen trække i mindst et par måneder. Til gengæld kan snapsen holde sig længe, og hvis du synes, at en hindbærsnaps smager bedst på en varm sommerdag, kan du gemme din snaps til sommeren efter. Du kan også bruge den i fx en boblende velkomstdrink på en sommeraften.

Pluk hindbærrene i solskin. Hvis det har regnet for meget, bliver de let lidt smattede. Og hvis du kan finde vilde hindbær i naturen, er det allerbedst. De har selvfølgelig meget mere smag, end dem vi dyrker i haverne. Du kan også blande de vilde og de dyrkede hindbær, så du både får den gode smag og det bliver overkommeligt i forhold til mængde.

Kryddersnaps lavet på hindbær

Opskrift på hindbærsnaps

  • 150 g hindbær
  • 50 g sukker
  • 1/2 flaske klar snaps

Pluk hindbærrene og tjek dem for orm og andre smådyr.

Hæld hindbærrene i en flaske eller et patentglas og drys sukkeret over.

Hæld til sidst snapsen over.

Lad snapsen trække i mindst et par måneder, men smag på den undervejs.

Filtrer, når du kan lide smagen af snapsen. Selv om du har tilsat lidt sukker fra starten, kan det være, at du er nødt til at smage den til efter filtreringen. Måske synes du, den er for syrlig og godt kan bruge lidt mere sødme. Er den for sød, kan du spæde med lidt mere klar snaps. Ofte er du dog nødt til at filtrere igen, da snapsen godt kan miste sin klarhed, når du tilsætter mere sukker eller honning.

Nyd din hindbærsnaps resten af året eller gem den til sommeren efter!

Hindbærsnaps med masser af hindbær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar