Salater

Hjemmelavet coleslaw – en nem og hurtig opskrift

ColeslawÅh, der er nu ikke noget, som hjemmelavet coleslaw en sommeraften på terrassen med gang i grillen. Salaten passer efter min mening til næsten alt på grillen, men især til noget barbeque-marineret kød som fx revelsben, spareribs og nakkekoteletter. Og man kan altså ikke spise en burger med pulled pork uden hjemmelavet coleslaw i.

For mig hører coleslaw mest til sommeren. Sammen med hele grillede majs, sammen med grillkød og sammen med burgere. Men coleslaw er faktisk også lækkert at lave til en salatbar eller til at blande sammen med fx rucola eller babyspinat i en madkasse sammen med kolde stykker revet kylling eller rester fra pulled pork-burgeren fra aftensmaden. Eller hvad man nu lige har i køleskabet.

Coleslaw som tilbehør eller salat er virkelig nemt at lave, og selv børnene kan være med. Og ingredienserne har man som regel alligevel i køleskabet.

Hjemmelavet coleslaw

Opskrift på hjemmelavet coleslaw

  • ca. 1/2 sommerkål/spidskål
  • 4 – 5 gulerødder
  • 1 dl mayonnaise – hjemmelavet eller fx en salatmayonnaise
  •  2 dl creme fraiche 18 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk æblecidereddike (eller fx roseneddike)
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. spiselige blomster som pynt (på billedet har jeg brugt appelsintagetes)

Skræl og riv gulerødder og skær sommerkålen i finde tynde skiver (med mindre du godt kan lide en grov coleslaw).

Rør mayonnaise sammen med sennep, æblecidereddike og sukker, og tilsæt derefter creme fraichen. Rør godt rundt.

Smag til med salt og peber og tjek, om dressingen har “bid” nok. Den skal have en god balance mellem sødt og sur og må gerne have en lidt skarp smag fra senneppen. Så snart dressingen bliver blandet med kål og gulerødder, vil den smage mere mildt.

Bland den snittede sommerkål og de revne gulerødder sammen i en skål og vend derefter dressingen i. Stil salaten på køl i mindst en time, så grøntsagerne kan nå at tage smag.

Pynt med spiselige blomster og friskkværnet peber lige inden servering.

God fornøjelse!

Coleslaw til sommerens grillretter

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar